04 mei 2015

Klimaatgroep°Stars promoveert naar de eredivisie

Na het behalen van het kampioenschap in de 1e divisie moest het afgelopen zaterdag in Veenendaal echt gaan gebeuren. Door een bijzondere constructie bedacht door de nationale tafeltennisbond waarin de kampioenen van de 1e divisie niet rechtstreeks promoveren naar de eredivisie was het aan de mannen uit Middestum om met drie concurrenten in een final four competitie te strijden om een plaats in de eredivisie. Klimaatgroep°Stars trof het niet tijdens de loting in Veenendaal, waar de plaatselijke tafeltennisclub SKF als gastheer optrad, door gelijk te moeten aantreden tegen Pecos uit Oegstgeest op papier het beste team met oud-Nederlands kampioen Casper ter Luun in de gelederen. Maar coach Gert Stulp en trainer/coach Anne Vlieg hadden de spelers uitstekend geprepareerd. Dat Ter Luun voor de Middelstummers een maatje te groot is was op voorhand bekend dus moesten de punten gepakt worden in deze best of vijf wedstrijden tegen de nummer twee en drie van de tegenstander en dat gebeurde! Tan Anran had het zwaar tegen Antony Nader de hardhitter van Pecos met een flitsende backhand. In een uiterst spannende openingspartij trok Anran met 11-8 in de vijfde en beslissende game de wedstrijd naar zich toe. Colin Rengers was daarop in de eerste twee games volledig kansloos tegen Ter Luun maar vocht zich in de derde game goed terug. Ter Luun was in de verlenging van deze game net te sterk (13-11). Jan Tammenga moest winnen van Ronald Waterreus in de derde partij van deze wedstrijd. Tammenga startte messcherp in dit duel en het derde punt van de game was van wereldklasse. Tammenga sloeg de bal van achter zijn rug snoeihard langs Waterreus. Het punt wordt zeker een kijkershit op youtube niet alleen de supporters van Klimaatgroep°Stars maar iedereen in de tafeltennishal in Veenendaal ging volledig uit zijn bol, de toon was gezet. Ter luun won vervolgens volgens de verwachting van Tan Anran (3-1) en na deze 2-2 tussenstand in de wedstrijd was het aan Colin Rengers om in de beslissende partij van de wedstrijd tegen Antony  Nader de finale plaats in deze final four competitie veilig te stellen. Rengers deed dat met verve geen gemakkelijke klus maar de youngster van Klimaatgroep°Stars liet zien dat de vele trainingsuren die hij maakt onder de uitstekende begeleiding van Anne Vlieg en Gert Stulp het team geen windeieren legt. Rengers verpletterde Nader en won afgetekend met 3-0. Nog een etappe te gaan de finale om een plaats in de eredivisie tegen Scyedam uit Schiedam die in de andere halve finale met 3-2 won van Red Stars, kampioen 1e divisie A, uit Venray.

Anne Vlieg en Gert Stulp hadden besloten om Colin Rengers te laten starten in de finale tegen de kopman van Scyedam Nermin Smajic. Een dappere keuze. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld waar de vonken vanaf sprongen. De strijd ging tot 2-2 gelijk op en een vijfde game moest er aan te pas komen om het duel te beslissen. Rengers kwam achter met 5-1 bij het wisselen van de tafelhelft. Smajic liep uit naar 8-3 en speelde ogenschijnlijk een gewonnen wedstrijd maar Rengers richtte zich op sloeg de ene fraaie bal naar de andere en in een zinderend slotakkoord wist Rengers de wedstrijd te winnen ver in de verlening van de vijfde game (15-13). De tweede verassing van de dag was een feit. Tan Anran won vervolgens met 3-1 van Laurens van Raadshooven en het was aan Jan Tammenga om de promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Tammenga deed dat koel en berekenbaar door tegenstander Jeroen Bastiaansen gedecideerd met 3-0 naar huis te sturen. Het gejuich barstte los in Veenendaal waar de supporters van klimaatgroep°Stars zich massaal lieten horen. Midstars voorzitter Jan Boerma reikte de champagne uit en hoofdsponsor Harry Vaaststa van klimaatgroep°holland had nog een prachtig surprise voor spelers, coach, trainer en de voorzitter van de stichting talentontwikkeling toptafeltennis Groningen.


Vlnr Jan Boerma voorzitter sttg en ttv Midstars, Gert Stulp (coach), Colin Rengers, Tan Anran, Jan Tammenga, Henk Jan Wils,  Harry Vaatstra (directeur/eigenaar klimaatgroep°holland), Gert Stulp (foto © Ivo Lint,  TTV Midstars)

Eerstvolgende thuiswedstrijd:

Zaterdag 9 mei 2015 kwartfinale van de Inter Cup Klimaatgroep°Stars - Charenton (Frankrijk) aanvang 16.00 uur.