18 december 2018

Jeugdranglijstweekend Assen

Op zaterdag 15 en zondag 16 december is in Sporthal de Spreng in Assen het jaarlijkse jeugdranglijstweekend georganiseerd. Verspreid over 2 dagen zijn er ongeveer 640 wedstrijden gespeeld door 230 spelers in 14 verschillende klassen.

Inmiddels worden alle jeugdranglijsttoernooien met het programma Toernooiplanner georganiseerd. Assen ging als laatste over naar dit systeem. Ook de wedstrijdleiding was helemaal nieuw. Bob Eldering en Charles Hussels hebben bij de invoering van Toernooiplanner goede ondersteuning gehad van de NTTB. In de zaal was gekozen voor een andere opstelling van e tafels. Er stonden 2 lange rijen met daartussen een breed gangpad. Hierdoor was er meer ruimte achter de tafels.

De organisatie kon gebruik maken van een vaste kern van vrijwilligers in de zaal en in de kantine.

Op vrijdagavond en zaterdagochtend waren er nog diverse afmeldingen. Dit gaf wat mutaties, maar met dank aan Toernooiplanner werden deze soepel verwerkt. Er was gekozen voor poules van bij voorkeur 7 spelers, zodat er zoveel mogelijk wedstrijden door iedereen kon worden gespeeld. De nummers 1 en 2 gingen over naar de vervolgronde.

Het aantal deelnemers op zaterdag was 138, met maar liefst 9 poules bij de jongens junioren B. Dit zorgde voor een vol programma, met 5 vervolgrondes. Het tijdschema stond redelijk onder druk. Door diverse spannende wedstrijden ontstond in de poules een achterstand, met als gevolg dat de vervolgrondes met een half uur vertraging van start gingen. Na een aantal mooie en spannende halve finales en daarna een mooie finale werd uiteindelijk 30 minuten na de geplande tijd de laatste bal gespeeld.

Op zondagochtend lag er een laagje sneeuw dit maakt het altijd spannend of iedereen daadwerkelijk op tijd aanwezig zou zijn. Om iets voor 10 uur waren alle spelers aanwezig. Het aantal deelnemers op zondag was 92. De wedstrijden verliepen netjes volgens schema. Ook hier waren er spannende wedstrijden in de halve finale en daarna in de finale, uiteindelijk werden de laatste bekers om half 5 uitgereikt.

Bij de uitslagen zaten ook Noordelijk successen:

Meisjes Kadetten B :     2. Roos Veen ( TTV Argus )

Meisjes Kadetten :         1. Anna Rass ( TTV Vries )

Jongens Pupillen B :       2. Bryan Roordink ( TTV Assen )

Meisjes Pupillen :           1. Ilse van der Ploeg ( Buitenpost )

                                     2. Wendy Buiter ( Oldambt )

Jongens Welpen :           1. Silas De Jager ( TTV Dokkum )