24 juni 2019

Jeugd Noord bereid zich voor op de Jeugdcup

Zondag 23 juni is de tweede voorbereidende training voor de Jeugdcup 2019 gehouden. De selectie is via de scoutingsdagen van de Regionaal Training Centrum (RTC) Noord tot stand gekomen.
De volgende kinderen doen mee met de Jeugdcup:

Jongens welpen

Jongens Pupillen

Meisjes Welpen

Meisjes Pupillen

Silas de Jager Dokkum)

Ryan Roordink (Assen)

Perle Maters (DTK ’70)

Ilse van der Ploeg  (Buitenpost)

Pelle Kuipers (GTTC)

Lennart van der Glas (GTTC)

Aafke Greydanus (Argus)

Merel Alberts (DOTO)

Boaz Bé Lockhorn (GTTC)

 

Bryan Minkes
(Delta Impuls)

Wendy Buiter (Oldambt)

Birte Tuin (Oldambt)

De training werd gehouden onder leiding van Peter Verweij, Stellan Smid, Matthias Dul en Yvette Gombert. Andries Cats en Patrick Roordink waren er bij voor de sparring.

Voordat er gestart werd met de training werd er eerst een introductie gehouden over de Jeugdcup. Er werd verteld wat het toernooi precies inhoudt, hoeveel wedstrijden we spelen, hoe we als team kunnen samenwerken en waar de letters NOORD voor staan.
N: Nu
O: Ons
O: Onverzettelijk
R: Rust
D: Drive

Na de introductie konden de kinderen aan de slag en Stellan gaf ze een ondanks het warme weer een stevige warming-up. Na deze warming-up werd er overgegaan tot inspelen en de training waarbij er onder andere de snelle diepe service parallel en diagonaal aan bod kwam met de vervolgaanval. Later lag de focus op het ook erg belangrijke dubbelspel. Elk punt telt tijdens een competitiewedstrijd, dus ook het dubbelspel. Tijdens dit onderdeel werd vooral benadrukt dat het erg belangrijk is om met elkaar te blijven praten door samen te werken, laten weten welke service je geeft en hoe je retourneert. De training werd afgesloten met enkelpartijen waarbij iedereen flink werd uitgedaagd.

Zondag 30 juni van 10 tot 13 uur in Assen is de laatste voorbereidingstraining voor de Jeugdcup om het weekend erop de strijd aan te gaan met de andere afdelingen uit het land.