08 juli 2015

Jeugd Cup Team Noord: Meisjes 2e en jongens 4e

Jeugd Cup Team Noord: Meisjes 2e en jongens 4e

Na 5 maanden voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zo ver voor Team Noord namelijk de NTTB Jeugd Cup 2015 op Papendal!

De dagen ervoor vond er eerst een discussie plaats. Wordt het zaterdag 42 graden? Is het wel verstandig om het door te laten gaan? Moeten we de wedstrijden aanpassen?
Er is besloten om het toch door te laten gaan en op zaterdagochtend tijdens de Coach Meeting in de bekende boksring te gaan besluiten of we de wedstrijden gaan aanpassen. Er is uiteindelijk gekozen om het programma zo te houden, omdat het gigantisch warm was in de zaal moesten de spelers wel veel water drinken en goed eten. Regelmatig kregen ze een natte handdoek in de nek om af te koelen.

Team Noord bestond uit:

Begeleiding: Peter Baten en Wouter Fokkens

Jongens:
Pupillen: Coach Jeroen Hendriks                           
Jim Berenschot                                                                     
Frank Duijnisveld                                                         
Tuur de Vries                                                                 

Welpen: Coach Matthias Dul
Merlijn Brands
Djosh Berenschot
Ljev van Dijk

Meisjes:
Pupillen: Coach Lianda Bakker                                 
Janine Grootjans                                                         
Chanela Vochteloo                                                      
Daniëlle Storteboom                                                  
Pien Kamps

Welpen: Coach Felisha Aakster
Fleur Hoogeveen
Liecke Greven
Annelien Greydanus

Vorig jaar zijn we bij de jongens 3e geworden en bij de meisjes 5e. Dit jaar hadden we de doel om met beide groepen de top 4 te halen.

Zaterdag Dag 1
1e ronde                             
Jongens                                                                                          
Noord – Gelre 12-8

Meisjes
Noord – Midden 15-5

2e ronde
Jongens                                                                           
Noord – Holland Noord 10-10                                  

Meisjes
Noord – West 15-5

3e ronde
Jonges                                                                 
Noord -–Limburg 9-11                                                 

Meisjes
Noord – Zuidwest 9-11

Beide teams werden 2e in de poule en dit betekent dat ze zondag de halve finales mogen gaan spelen. Ons doel was dus bereikt. Het weekend was al geslaagd, maar zat er nog meer in?

Zondag Dag 2
Halve Finale
Jongens                                                                            
Noord – West                                                                 

Van te voren een moeilijke opdracht voor de jongens om de finale te halen, want West was één van de favorieten voor de beker en dit bleek ook waar te zijn. De jongens hadden goed gespeeld, maar hadden het zeer moeilijk en verloren met 11-5 van West. De jongens moesten nu spelen voor de 3e en 4e plek.

Halve Finale
Meisjes
Noord – Limburg

De meisjes moesten in de halve finale tegen het grote Limburg. De meisjes van Limburg wonnen de laatste 6 jaar namelijk de Jeugd Cup. Een kansloze missie? De meisjes dachten van niet en ze gingen er 200% voor en kwamen uiteindelijk op 9-10. Chanela Vochteloo, die in topvorm was dit weekend, moest de laatste punt binnenhalen om op gelijke stand te komen en dan wordt het games tellen.
Chanela kwam met een 1-0 voorsprong en ging dus voortvarend van start. In de 2e game kwam haar tegenstandster terug en maakte er 1-1 van. Nu de laatste game, de ouders, spelers en de begeleiding van Noord zaten in spanning, Chanela kon gelukkig met de druk om en won de laatste game. Eindstand 10-10!

Nu games tellen, maar wat blijkt de games waren ook gelijk, dus de toernooileiding moest de punten gaan tellen. Gaat het gebeuren? De meisjes van Noord voor de eerste keer in de finale van de Jeugd Cup? Iedereen in de zenuwen. Eindelijk na 15 minuten, voor sommigen voelde het wel een uur, kwam het verlossende antwoord. NOORD gewonnen!!! Super! Meisjes naar de finale!

3e/4e plek
Jongens                                                                            
Noord - Midden

Ook dit ging moeilijk worden. De jongens kwamen uiteindelijk net te kort in de wedstrijden. Veel in 3 games verloren waardoor afdeling Midden won. De jongens werden 4e, wat een prachtig resultaat is van onze toppers. Zij hebben het maximale eruit gehaald en mogen zeer trots zijn op hun zelf.

De finale werd gewonnen door afdeling West. Zij versloegen Limburg met 11-9.

Finale
Meisjes
Noord – Zuidwest

In de poule kwamen we Zuidwest ook al tegen en dit werd nipt verloren met 9-11. Dus er lagen misschien kansen, maar je zag duidelijk aan de meisjes dat ze in de halve finale alles hadden gegeven en het was een zwaar weekend voor hun. De batterij bij sommige spelers was dus leeg. Ondanks dit gingen ze er wel voor, maar kwamen toch te kort tegen Zuidwest en verloren dus de finale. Geen schande, de meisjes hebben het super gedaan en ze hebben met een plek in de finale geschiedenis geschreven in onze Afdeling. Meisjes we zijn trots op jullie!

We moeten natuurlijk ook niet de coaches vergeten zij hebben het hele weekend onze toppers gecoachd en zij hebben ook een dikke pluim verdiend.

Een weekend om nooit te vergeten.