25 september 2017

Jeugd Afdeling Noord weer overtuigend winnaar Euregiotoernooi

De jeugd van Noord was afgelopen zondag in sporthal De Spreng in Assen weer heer en meester tijdens het Euregiotoernooi 2017. Aan dit jaarlijkse evenement wordt deelgenomen door jeugdleden van Emsland en Bentheim (Duitsland), de Afdeling Oost en de Afdeling Noord. Voor de derde achtereenvolgende keer legden de pupillen, cadetten en junioren van Noord beslag op de wisselbeker.

Helaas waren de teams van Emsland en Benthein niet compleet.
Bij Emsland ontbraken bij de meisjes junioren twee speelsters en kon bij de meisjes pupillen helemaal geen team van vier speelsters op de been gebracht worden.
Ook Bentheim was verre van compleet. Bij de jongens junioren, cadetten en pupillen was er één speler tekort. Bij de meisjes junioren was er helemaal geen afvaardiging terwijl er bij de cadetten en pupillen twee meisjes per team niet aanwezig waren.
Hierdoor waren beide team uit Duitsland al bij voorbaat kansloos voor de hoofdprijs.

Bij de oudste jeugd was bij de jongens Colin Ligt (Swift) van de Afdeling Oost de sterkste.
Maurice Storteboom (Argus) werd keurig tweede. Martin Miedema (GTTC) zesde, Tiemo Laban (Argus) achtste en Theun Nicolai (Dokkum) elfde zorgden verder voor de punten van Noord.

Bij de meisjes junioren was Janine Grootjans (Emmen) de sterkste en legden Thirza Hazeveld, Tessa Mennen en Inze Kwint beslag op de plaatsen drie, vier en vijf.

Bij de jongens cadetten werd Frank Duijnisveld (DTK) winnaar en Mark Hankel (Delta Impuls) verdienstelijk derde. En ook Yljan Nicolai (Dokkum) en Thije Greven (Argus) deden goed mee met een vijfde en een achtste plaats in de eindrangschikking.
In deze groep eiste bij de meisjes Nina Romano (Swift) van de Afdeling Oost de eerste plaats op gevolgd door Pien Kamps en Daniëlle Storteboom (beide van Argus). Ines Schipper (Argus) en Estelle Assen (Hou Tafel ’77) zorgden met een fraaie vijfde en zesde plaats ook voor de nodige punten.

De strijd bij de jongens pupillen werd uiteindelijk een onderlinge strijd tussen Merlijn Brands, Kaj Ronde (beide DTK), Jerrie Hazeveld (Assen) en Timothy Wong (GTTC) in die volgorde.
Bij de meisjes was de overmacht iets minder groot, maar met de eerste en de tweede plaats van Roos Veen en Annelien Greydanus (beide Argus) en de vijfde en de zesde plaats van Marijn Schipper en Joyce Schuur was ook daar het feest compleet.

Na verwerking van alle uitslagen was de eindstand als volgt.
1. Noord 311 punten;
2. Oost 245 punten,
3. Emsland 149 punten
4. Bentheim 63 punten.

Tenslotte een woord van waardering voor de TTV Assen voor de hulp bij de organisatie van dit evenement, dat volgend jaar in Emsland zal plaatsvinden.