03 juni 2015

Hardbatspektakel bij Midstars

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover bij tafeltennisvereniging Midstars in Middelstum. Na maanden voorbereiding deden circa 50 deelnemers mee aan de 6e WUTTO Midstars Open. Dit is een tafeltennistoernooi waar met een hardbat, het oude HEMA batje van vroeger, gespeeld wordt. Dus niet de beste rubber voor de mooiste spin, maar back to basics.

In de ochtend werd er in de A,B en C klasse gespeeld, maar iedereen keek uit naar de TOP-klasse in de middag. Er deden namelijk 5 top-10 spelers mee van de WUTTO rankinglijst (speciale lijst voor hardbatters) waaronder de nr 1 Arnoud “De Grote” Meijer en de nr 2 Reginald “De Viking” Kraaijenbrink. De afgelopen weken was het namelijk stuivertje wisselen tussen de beide heren en de de vraag was dan ook: Wie staat na zaterdag op de nr 1 op de ranking? Voordat het zover was moest er eerst nog de poules afgewerkt worden. De organisatie was uiteindelijk in zijn nopjes, want de droomfinale “De Grote vs De Viking” werd behaald. In een spannende en zinderende finale won Kraaijenbrink van Meijer met 3-2 en mag zich weer komende week de nummer één noemen. Hoe lang dit nog blijft is nog de vraag, want de hardbatstrijd gaat rustig door tussen de heren.

TOP-Klasse
1. Reginald Kraaijenbrink
2. Arnoud Meijer
3. Michael-Stefan Keller (D)

A-Klasse
Dit werd vooral gezien als een trainingsronde voor de toppers, maar sinds kort kun je hier ook punten krijgen voor de ranking. Dus de toppers die hieraan meededen waren uiterst geconcentreerd om geen steekjes te laten vallen. Ook hier won Kraaijenbrink, dit maal met 3-2 van Keller.

1. Reginald Kraaijenbrink
2. Michael-Stefan Keller (D)
3. Wilco Roes

B-Klasse
Joost de Kleijn, de winnaar van vorig jaar, was weer te sterk voor iedereen. De speler uit Heerenveen won in de finale in 3 games van de Groninger Mark de Jong. Dankzij deze overwinning stijgt De Kleijn naar de 36ste plek op de ranking. Volgend seizoen mag hij zijn kunsten vertonen in de A-klasse.

1. Joost de Kleijn
2. Mark de Jong
3. Andy Beshara

C-Klasse
Hier werd geen speciale finale gespeeld, want de poule van 9 deelnemers was direkt een finale-poule. Wie uiteindelijk bovenaan de poule stond was ook de winnaar in de C-klasse. Christiaan Zoethout uit Lewenborg stond aan het begin van de middag bovenaan en liet zien dat hij volgend jaar in de B-klasse thuis hoort. Een stuk spannender waren de plekken 2,3 en 4, want Linda Kleiker, Pascal Mik en Guus Mulder hadden evenveel punten en ook de onderlinge strijd stonden ze gelijk. Dus uiteindelijk moest er games geteld worden. Gelukkig werkt de organisatie met toernooi.nl waardoor de uitslag automatisch op het scherm komt. De best of the rest was Kleiker en Mik van onze eigen vereniging werd derde.

1. Christiaan Zoethout
2. Linda Kleiker
3. Pascal Mik

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar