13 mei 2015

Fleur Hoogeveen Nederlands kampioen bij de meisjes welpen

Zondag 10 mei werden in Nijmegen de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK-A) ge­speeld. Colin Rengers (Klimaatgroepstars) en Fleur Hoogeveen (Emmen) wisten na een inten­sieve dag tafeltennissen knap de enkelspelfinale in hun leeftijdscategorie te halen. Ook daar deed zich een parallel voor. Waar Colin na winst in de eerste game een 7-5 voorsprong in de tweede net niet wist te verzilveren, slaagde Fleur er in om na twee gelijk opgaande games en een 7-3 achterstand in het vervolg de wedstrijd nog te doen kantelen. Het leverde haar als nummer één van de ranglijst de welverdiende nationale titel op. (zie foto samen met haar coach van de dag Kevin Wijnholds)

Enkelspel jongens.
De voor Klimaatgroepstars spelende en in Emmen woonachtige Colin speelde tot aan de eind­strijd eigenlijk een soeverein toernooi. In zijn laatste jaar als junior was hij op het moment dat het er op aankwam wellicht net te ge­fixeerd op het halen van resultaat, waardoor de als eerste geplaatste Erik Agamyan (Westa) met de titel bij de jongens junioren aan de haal kon gaan. Zilver voor Colin die sowieso aan een fantastisch seizoen bezig is en duidelijk op de deur klopt voor een plaats in het Nederlands juniorenteam. De van TTV Appelscha afkomstige en nu voor Smash Hattem in de eredivisie uitkomende Stellan Smid reikte tot de halve finale, waarin Agamyan net aan het langste eind wist te trekken.

Bij de kadetten speelde Pim van Schaik (Emmen) in de poulefase prima. Hij dwong de als derde geplaatste Nolan Schultz, die voor eerstedivisionist VVV uitkomt, tot een vijfde game. In de tussenronde voor een plaats in de kwartfinales wist Pim niet meer aan zijn spel van eerder op de dag te tippen. Thomas Baart van landskampioen Twentyone Up was de Emmer eerste­jaars cadet daarin de baas.

Jim Berenschot (Actief Eelde) vertegenwoordigde Noord bij de jongens pupillen en kreeg later nog gezelschap van Frank Duijnisveld (DTK), die zich via een halve finaleplaats op zaterdag bij de NJK-B knap voor de A-titelstrijd had weten te plaatsen. Voor beiden viel met één gewonnen partij het doek in de poulefase.

Hetzelfde lot overkwam de noordelijke jongens welpen Merlijn Brands (DTK), Ljev van Dijk (Emmen) en Djosh Beren­schot (Actief Eelde). Daarbij hadden de laatste twee een dag eerder van zich doen spreken door respectievelijk een 2e en een 3e plek bij de NJK-B  te worden en zo een ticket voor zondag te veroveren.

Enkelspel meisjes.
Dat de Jan Massinkhal op een gegeven moment bol van de spanning stond bleef zeker ook bij de meisjes welpen niet onopgemerkt. Zoals vermeld zag het er in de finale aanvankelijk niet naar uit dat Fleur op de hoogste trede van het erepodium plaats mocht nemen. Een time-out van coach Kevin Wijnholds en vooral een Fleur met nieuw elan zorgden precies op tijd voor de ommekeer, waarna het zinderende duel met de talentvolle Anna Peters (Veldhoven) in vier games in Emmens voordeel werd beslist. In de halve eindstrijd bleef Fleur tegen Anne van Bolderen (Hutaf) ook al in vieren aan de goede kant van de score. De beide Argus welpen Annelien Greydanus en Liecke Greven kwamen in de poule een overwinning tekort en bleven zo buiten het verdelen van de medailles. Annelien smaakte wel het genoegen de beide finalisten met prima tafeltennis in totaal drie games af te snoepen.

Bij de meisjes pupillen trof Janine Grootjans (Emmen) het niet met de indeling. Waar er in die categorie vijf meisjes bovenuit steken, kwam Janine er in haar poule twee daarvan tegen. Zo werd de derde plaats reëel gezien het hoogst haalbare en dat wist de voormalig speelster van Tios ’66 knap voor elkaar te krijgen.

Clubgenote Esmay Meeringa speelde bij de cadetten voor wat ze waard was, De concurrentie was zondag te sterk om de poulefase door te komen. Dat gold ook voor Maartje Veenhoven (GTTC). Als eerstejaars junior kwam ze net een overwinning tekort om het hoofdtoernooi te halen.

Tijdens de NJK-B op zaterdag werd Ilsa Waker van DTK ’70 1e bij de kadetten in het troosttoernooi.

Ook succes in het dubbelspel.
Fleur Hoogeveen en Colin Rengers voegden beiden in het dubbelspel nog een zilveren medaille aan hun in het enkelspel veroverde ere­metaal toe. Fleur deed dat samen met haar maatje Liecke Greven. In de finale waren na vier games de felicitaties voor Anne van Bolderen (Hutaf) en Anna Peters (Veld­hoven). De derde plaats was voor Annelien Greydanus en de voor TTV Brunssum uitkomende Sophie Rompelberg. In de ochtend bogen zij pas na 9-11 in de vijfde game voor de latere kam­pioenen.

Colin had verdediger Stephan Sparreboom (Avanti) als partner. Bij de beste vier werd knap gewonnen van het topgeplaatste duo Stellen Smid en Erik Agamyan, waarna de broers Ids en Tiss van der Werff (Scylla) in de eindstrijd na vijf games aan het langste eind trokken.

De afdeling Noord feliciteert alle deelnemers aan de NJK A en B met hun inzet en mooie prestaties. Geweldig om te zien hoe spelers, speelsters, coaches, ouders en supporters een eenheid vormen en hoe ze elkaar ondersteunen.