01 oktober 2019

Dutch Open Paratafeltennis (DOP): vrijwilligers gezocht!

Inleiding

Op 1, 2 en 3 november organiseert de Tafeltennisbond in samenwerking met Vakantiepark Pagedal te Stadskanaal de Dutch Open Paratafeltennis. Dit is een groot internationaal toernooi met 200 deelnemers uit 35 landen en uit alle continenten. Er worden 14 wedstrijdtafels neergezet. Op deze tafels zal drie dagen lang gespeeld worden door internationale toppers (denk hierbij aan onze eigen Kelly van Zon en aan de Poolse Natalia Partyka). Nederland doet zelf mee met 24 spelers. Naast bijna de voltallige selectie gaan 9 spelers debuteren op internationaal niveau. Hieronder zijn 5 jongere spelers die een para-RTC programma volgen. Rolstoeler Christiaan Sterenborg, woonachtig in Stadskanaal, heeft destijds het initiatief genomen om de Dutch Open naar Stadskanaal te halen. Ook hij behoort tot de deelnemers.

Vanaf dinsdag 29 oktober tot en met 4 november zal Pagedal volledig in het teken staan van dit evenement.

Op de achtergrond is en wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen door een vaste kern van organisatoren. Daaromheen vormt zich een groep vrijwilligers. Stap voor stap werken we toe naar de start van dit toernooi.

Naast de deelnemers zijn er ook ongeveer 90 teambegeleiders, 50 officials (waaronder scheidsrechters), 50 vrijwilligers, diverse andere betrokkenen en publiek.

Op zondag 3 november zal MJ Tafeltennis aanwezig zijn met haar tafeltennisspeeltuin. Ook op vrijdag en zaterdag zullen we in de openbare ruimte plek bieden om zelf een balletje te slaan.

Vrijwilligers gezocht

Voor de organisatie doen we een beroep op vrijwilligers van in en buiten de tafeltenniswereld.

Wil je gedurende de DOP ook betrokken zijn bij en een steentje bijdragen aan dit evenement, neem dan contact op met Ineke de Graaf (graaf@tafeltennis.nl, 06 212 82 052).

We hebben o.a. de volgende vacatures:

 • Mensen die meehelpen met opbouwen en afbreken. We starten op dinsdagavond met opbouwen, op zondagavond en op maandag overdag wordt alles weer afgebroken.
 • Ballenrapers en co√∂rdinatoren. Heel karakteristiek en essentieel voor een paratafeltennis evenement is de beschikbaarheid van ballenrapers. Spelers in een rolstoel en spelers die zich slecht kunnen bewegen worden geholpen door ballenrapers, zodat hun wedstrijden ook vlot kunnen verlopen. We willen hier gaan werken met twee ploegen per dag (ochtend/begin van de middag + halverwege de middag/begin van de avond).
 • Diversen. Hier een paar voorbeelden:
  • Mensen die de spelers op Schiphol ontvangen
  • Ondersteuning bij classificatie, accreditatie en informatiebalie
  • Chauffeurs
  • Mensen die beschikbaar zijn voor ad hoc taken, met name in en rondom de speelvloer

Wat bieden we?

We vragen best veel van onze vrijwilligers, maar het levert ook zeker wat op.

 • De ervaring leert dat het een heel mooie beleving is om mee te werken aan een groot internationaal sportevenement.
 • Je krijgt een indruk van de (internationale) tafeltenniswereld en zult zien dat tafeltennis ook door mensen met een beperking op hoog niveau gespeeld kan worden, met veel spannende wedstrijden.
 • Tijdens het evenement leer je nieuwe mensen kennen.
 • Uiteraard zorgen we voor lunch en diner. Waar nodig zorgen we ook voor ontbijt.
 • Vrijwilligers die meerdere dagen meehelpen en wat verder weg wonen kunnen op Pagedal overnachten in een zespersoons bungalow.
 • Je krijgt een vrijwilligers shirt.
 • We zijn nog op zoek naar een passende attentie om onze waardering te laten blijken.

Meer informatie?