12 september 2018

Afdeling Noord is RTC rijker!

Er zijn initiatieven opgezet om talentvolle jeugd tafeltennissers de mogelijkheid te bieden om extra te kunnen trainen. Er is een samenwerking ontstaan tussen de Afdeling Noord, de Topsport sectie van de NTTB en de Topsport Talentschool Groningen. Er is door deze partijen een RTC opgezet.

Wat houdt deze RTC in?

De afkorting RTC staat voor Regionaal Trainings Centrum. Dit is een door een nationale sportbond aangewezen en erkende stichting waarbinnen, jonge talentvolle jeugdspelers uit de regio Noord (provincies Groningen, Friesland en Drenthe), kwalitatief hoogwaardige trainingen en eventuele extra faciliteiten (op onderwijs-, medisch en/of fysiek gebied) worden georganiseerd.

Samenwerking middelbare school.

De betreffende school is de Topsport Talentschool Groningen, onderdeel van het H.N. Werkman College (vmbo  havo atheneum) www.topsporttalentschoolgroningen.nl

Er zijn aangepaste lestijden waarbij de leerlingen ‘s ochtends kunnen trainen. Peter Verweij is als trainer aangesteld en in samenwerking met Peter en de NTTB zal er een tafeltennis inhoudelijk plan opgesteld worden zodat de speler zich zo effectief mogelijk kan ontwikkelen. Er worden vier ochtenden tafeltennis trainingen verzorgd op deze RTC en er is gestart op 4 september.

Op dit moment maken de volgende vier spelers gebruik van deze faciliteit in Groningen:

Marijn Schipper, Yljan Nicolai, Mark Hankel en Ryan Roordink.

Ben je een talentvolle jeugdspeler met tenminste een B-licentie en zou het jou ook geweldig lijken om naar deze school te gaan?  Neem dan voor informatie contact op met jeugdzaken@nttbnoord.nl.

Samen met de NTTB zal er bepaald worden of je in aanmerking komt voor de RTC.