08 maart 2016

80 jarige ttv Talo geeft een boek uit

LOPPERSUM – Het eerste exemplaar van het boek met de geschiedenis van Talo wordt uitgereikt aan burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum. Dat gebeurt op 14 april 2016 in het dorpshuis, in dezelfde zaal waar de vereniging tachtig jaar geleden werd opgericht.

De titel van het boek over de vereniging is Een aardige partij te aanschouwen gegeven – Over tachtig jaar Talo, tafeltennis en Loppersum 1936-2016. Centraal in het boek staat de geschiedenis van de vereniging. Maar ook zijn er verrassende inkijkjes, zoals: wat voor weer was het op de oprichtingsdag? Wie wilden Talo naar de Stad verhuizen? Wat deed de gemeente toen de Taloërs de huur van de gymzaal niet konden opbrengen? Hoe kreeg Talo het Groninger Kampioenschap naar Loppersum?

Naast de verhalen, herinneringen en artikelen bevat het boek, dat 225 bladzijden telt, meer dan 450 foto’s, afbeeldingen en illustraties. En achterin is een lijst opgenomen met alle Talo-leden vanaf het oprichtingsjaar.

Het boek wordt gedrukt in een bijna A4-formaat en is gebonden in een harde kaft. De prijs van het boek is ongekend laag dankzij bijdragen van het SNS Fonds Eemsmond, Loket Leefbaarheid Groningen, en Talo’s eigen voormalige tafeltennistafelverhuurbedrijf: ‘de BV Talo’.

Het verhaal van Talo is verluchtigd met Lopster gebeurtenissen, nationale en internationale mijlpalen en bijzondere evenementen zodat de tijdgeest door de lezer zelf wordt ervaren. Zo passeren onder andere de watersnoodramp van 1953 en de brand op nieuwjaarsdag 1962 aan de Hogestraat de revue, en wordt ook de opkomst van het mobieltje gememoreerd. Tussendoor kan men genieten van cartoons en kranten strips die met elkaar eveneens een veranderende tijd uitbeelden. Het boek is door de bijzondere opzet aantrekkelijk voor een breed publiek.

Talo geeft het boek uit in samenwerking met de Stichting Familiearchief in Loppersum.

Belangstellenden kunnen het boek voor 19,95 euro in de voorverkoop bestellen via een e-mail naar taloboek@ttvtalo.nl

Inlichtingen zijn in te winnen bij Albert Bakker op telefoonnummer 0596-572230.

Na 1 mei 2016 is het boek alleen te koop bij The Read Shop, Hogestraat 12, 9919 AM Loppersum en ligt dan in de winkel voor 24,95 euro.