27 april 2016

14 deelnemende teams aan TS jeugdcompetitie

Met 8 teams in Groningen/Drenthe en 6 teams in Friesland hebben een groot aantal jonge jeugdspelers mee kunnen doen aan de Tablestars jeugdcompetitie. De opzet van deze competitie is dat beginnende jeugd op 5 zaterdagen wedstrijden op hun eigen niveau tafeltennist. Er wordt in duoteams gespeeld en alle teams spelen tegelijkertijd in dezelfde zaal, zodat het altijd sfeervol en gezellig is.

Deelnemende teams in Groningen/Drenthe waren: Talo 1, Talo 2, Argus 1, Olympia 1, Tios 1, Reflex 1, Vinkhuizen 1 en DTTC 1. Er werden 4 speelronden gehouden in Loppersum, Emmer-Compscuum, Groningen en Appingedam en tenslotte werd er afgelopen zaterdag een afsluitend individueel toernooi gehouden in Hoogeveen. De nummer 1 van de competitie was Argus met de sterke spelers Hessel tromp, Dani Rodriques en Laura Kwant. De individuele medailles werden gewonnen door Brenna Hazeleger (brons), Allard Tammenga (zilver) en Gijs Kuiper in poule A. In poule B werd het podium bezet door Tomas Haan (brons), Fleur de Jonge (zilver) en Sten Pleizier (goud).

In Friesland deden de volgende 6 teams mee: Dokkum 1, Odi 1, Odi 2, Buitenpost 1, Lemmer 1 en Lemmer 2. Deze competitie zou in eerste instantie niet doorgaan, maar door de aanmelding van 3 extra teams ging het toch van start. Afgelopen zaterdag was de laatste ronde in Oudega en verder werd er gespeeld in Buitenpost, Dokkum, Lemmer en nogmaals Oudega. Kampioen in Friesland werd ODI 1, net voor Dokkum 1 (2e) en Buitenpost 1 (3e). Het seizoen wordt in Friesland komende zaterdag 30 april afgesloten met het Topper F(riesland) toernooi, waarvoor zich inmiddels 40 deelnemers hebben aangemeld.

Ook volgend seizoen zal door de betreffende competitieleiders de TS jeugdcompetitie weer worden opgezet en georganiseerd. Alle clubs met jeugdleden zullen hiervan op de hoogte worden gesteld.