Table Stars the Battle

De NTTB organiseert jaarlijks de landelijke finale van het basisscholenkampioenschap onder de naam: Table Stars the Battle. Dit grootse evenement vindt plaats tijdens de NK tafeltennis in Zwolle (Sportcomplex Landstede). De NTTB heeft daar de beschikking over een grote breedtesporthal waarin 40 tafels staan opgesteld. Vanuit het hele land komen schoolteams tezamen om de strijdt aan te gaan met andere scholen en daarbij natuurlijk een fantastische dag te beleven.

Na 4 succesvolle edities van Table Stars the Battle, zal er ook in 2017 weer tijdens de NK A in Zwolle een Landelijke finale van het basisscholenkampioenschap tafeltennis plaatsvinden. Afgelopen editie won de St. Fransiscusschool uit Nunspeet de felbegeerde titel ’’Best tafeltennissende school van Nederland’’. Welke school mag zich komend jaar tot winnaar van Table Stars the Battle 2017 kronen?

In totaal strijden 32 teams in een sportieve sfeer om de beker. Bij Table Stars is kennismaking met de wedstrijdsport belangrijk. Er wordt dan ook zoveel mogelijk volgens de echte regels gespeeld. Omwille van de tijdsduur bestaat een wedstrijdje bij The Battle echter niet uit minimaal 3 maar uit minimaal 2 gewonnen games. Er wordt dus een '' best of three'' gespeeld.

Tijdens deze leuke dag is er ook nog voldoende tijd om tafeltennis te kijken in, er wordt een demonstratie gegeven door topspelers speciaal voor de deelnemers van the Battle en in de pauze kan er ook tafeltennis gekeken worden in de topsporthal. Daarnaast zijn er ook diverse side-events, je kunt bijvoorbeeld meten hoe had je kunt smashen, je kunt de ballenrobot uitdagen en er komt zelfs een clown langs die echt van alles kan met ballonnen. Met de prachtige accommodatie van sportcentrum Landstede is dit gegarandeerd een geweldige beleving voor alle deelnemers en meegereisde supporters. 

Voor meegereisde begeleiders en supporters zijn er speciale tarieven voor entree, maar ze mogen evengoed, net als de kinderen, wedstrijden kijken in de topsporthal. De prijsuitreiking van The Battle is gepland voordat de finale van de heren plaatsvindt zodat iedereen deze spannende wedstrijd om te Nederlandse titel zien kan.

Deelname aan Table Stars the Battle 2017
Verenigingen die een lokaal basisscholenkampioenschap organiseren krijgen de mogelijkheid om een schoolteam aan te melden voor de landelijke finale. Het kan zijn dat de opzet van een lokaal basisscholenkampioenschap afwijkt van de opzet van de landelijke finale, en dus dat teams er tijdens de landelijke finale iets anders uitkomen te zien qua indeling en sterkte. Kijk goed naar de toernooiregels van de landelijke finale en houdt hier rekening mee, zo voorkom je teleurstellingen.

Alle informatie over de opzet van de landelijke finale vind je hier.

Om zo veel mogelijk dorpen en/of steden mee te laten doen, is er per dorp of stad één schoolteam verzekerd van deelname aan de landelijke finale in Zwolle. Wanneer er plekken over zijn, wordt er een beroep gedaan op de nummers 2 en 3 van de lokale kampioenschappen. Zo wordt het steeds meer een landelijke FINALE. 

Inschrijving Table Stars the Battle 2017
Op zondag 5 maart 2017 zal de landelijke finale opnieuw plaatsvinden in het Landstede Sportcentrum. In totaal is er ruimte voor 32 teams om deel te nemen aan deze fantastische dag. Er zijn ‘’maar’’ 32 plekken beschikbaar dus zorg dat je er vroeg bij bent. Het is nu mogelijk om een team officieel aan te melden, het inschrijfformulier vind je HIER. De inschrijving sluit op 19 februari 2017. Indien er op voorhand al vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met Tiffany Ras, ras@tafeltennis.nl

Adresgegevens van Landstede Sportcentrum
Hogeland 10
8024 AZ Zwolle

Partners & sponsors

Partners
Sponsors