22 maart 2016

Theo Thijssenschool uit Vlissingen wint Table Stars the Battle 2016

Table Stars The Battle 2016, oftewel het Nederlands kampioenschap tafeltennis voor basisscholen, is zondag in Landstede Sportcentrum gewonnen door de kinderen van de Theo Thijssenschool uit Vlissingen. Table Stars The Battle wordt steeds populairder, er deden dit jaar 29 teams uit heel Nederland mee: acht teams meer dan vorig jaar.

“Het is dit jaar tot in de puntjes goed verlopen, dankzij een goede planning”, zegt toernooi-organisator Sven Groot van de NTTB. “De schema’s klopten, alles verliep op tijd en mede dankzij de side-events bleef het de hele dag leuk en hebben de kinderen zich geen moment verveeld. De tafeltennisspeeltuin van MJ Tafeltennis was een groot succes, de warming-up met Aerobic Table Tennis van Steve Row was geweldig, de clown vermaakte de kinderen leuk en ook de mascotte van Landstede Sportcentrum – Victorie – krijgt een groot compliment.”

Ondersteuning van vele vrijwilligers
Toernooileider Rijko Kramer had tijdens de toernooidag ondersteuning van acht tafelcommissarissen die elk een poule voor hun rekening namen en direct aan de tafels de kinderen konden aansturen. Deze acht vrijwilligers van het Graafschap College en hun twee begeleiders hebben samen met twee  vrijwilligers van Taverzo uit Zoetermeer bijgedragen aan het soepele verloop van de toernooidag. Sven: “Ook de vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle die mee hebben geholpen met het opbouwen en opruimen van alle tafels wil ik ontzettend bedanken.”

Sven Groot: “Het toernooi verliep nu gestroomlijnder dan vorig jaar, dus op deze voet gaan we zeker verder! We houden uiteraard een evaluatie met de scholen en waar we kunnen zullen we het uiteraard nog beter en leuker willen maken. Zoals het nu is gegaan staat het in elk geval als een huis.”

Zeeuwse kinderen winnen finale met één puntje verschil
De 29 teams van minimaal vier schoolkinderen begonnen om 10.00 ’s ochtends en de prijsuitreiking vond vanaf 15.30 uur plaats. In de derde speelronde viel de beslissing over de uiteindelijke plaats op de ranglijst en daarin waren het de Zeeuwse kinderen die net met één puntje verschil de St. Fransiscusschool uit Nunspeet, de winnaar van vorig jaar, versloegen. Super spannend dus!

Eindstand Table Stars the Battle 2016

     

1e

Theo Thijssenschool 1

Vlissingen

2e

St. Franciscus 1

Nunspeet

3e

De Borgmanschool

Groningen

4e

CBS Maranatha

Winschoten

De volledige einduitslag van Table Stars the Battle 2016 is samen met de foto's onderaan de pagina terug te vinden.

Partners & sponsors

Partners
Sponsors