07 maart 2017

Theo Thijssenschool prolongeert titel 'best tafeltennissende basisschool van Nederland'

Voor het 2e jaar op rij wint de Theo Thijssenschool uit Vlissingen de landelijke finale van Table Stars the Battle. Zij mogen zich een jaar lang 'best tafeltennissende basisschool van Nederland' noemen, van harte gefeliciteerd!

Op zondag 5 maart 2017 organiseerde de Tafeltennisbond voor de 5e maal op rij een landelijke finale voor basisscholieren. Vanuit heel Nederland kwamen er scholieren richting Zwolle om deel te nemen aan de finale. In totaal deden er 17 teams mee van 4 of 5 kinderen en waren er zo’n 100 meegereisde supporters.

De ochtend begon sportief met een leuke Aerobic Table Tennis warming-up. Lekker swingen op muziek! Niet veel later kon er gestart worden met wedstrijdronde 1. Alle deelnemers haastten zich richting de wedstrijdtafels, daar werden zij opgevangen door de vrijwilligers van het Graafschap College. Na een korte uitleg werd er gestart met de wedstrijden. Ook dit jaar leek het erop dat het niveau behoorlijk hoog was, er werden veel leuke rally’s gespeeld en iedereen deed ontzettend goed hun best.

Na een hapje te hebben gegeten in de pauze en bij het NK Tafeltennis te hebben gekeken, gingen de deelnemers met veel enthousiasme weer achter de tafel staan. Op tafel 1 t/m 12 streden 9 scholen voor een plek in de finale. De St. Fransiscusschool team 1 en 2 wonnen net als de Theo Thijssenschool hun poule waardoor zij verzekerd waren van een plekje in top 3.

MJ Tafeltennis
Vlak na ronde 2 verzamelden alle deelnemers zich bij de mannen van MJ Tafeltennis: Mark & Jeroen. Ook dit jaar verzorgden zij weer een spectaculaire demonstratie met weergaloze trucs. Tafeltennissen met 5 ballen, check. Tafeltennissen met een kruk, check. Tafeltennissen met een koekenpan, check. Tafeltennissen met mini-batjes en mini-balletjes, check. Wat hebben de deelnemers genoten van deze baltovenaren, Mark & Jeroen bedankt!

In de laatste wedstrijdronde van de dag speelde iedereen op het scherpst van de snede. Alle tafeltennissers waren zeer aan elkaar gewaagd, in de finale, een driekamp, streden de St. Fransiscusschool 1, de St. Fransiscusschool 2 en de Theo Thijssenschool om het kampioenschap. Na een aantal bloedstollende wedstrijden werd het verschil gemaakt bij de meiden op tafel 1. Op de andere drie tafels hadden alle drie de scholen onderling van elkaar gewonnen, maar op tafel 1 won Nikki van de Theo Thijssenschool haar beide partijen waardoor haar school zich een jaar lang 'best tafeltennissende basisschool van Nederland' mag noemen.

De top 3 zag er als volgt uit:

  1. Theo Thijssenschool
  2. St. Fransiscusschool 1
  3. St. Fransiscusschool 2

Na afloop van het evenement ontving de organisatie veel complimenten van de kinderen, ouders en begeleiders. Zij lieten ons weten dat iedereen het onwijs naar hun zin heeft gehad en zeker volgend jaar weer terug willen komen. We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd toernooi en hopen volgend jaar weer op een volle bezetting. Houdt onderstaande datum dus ook alvast vrij in de agenda, Table Stars the Battle wordt weer georganiseerd op zondag 4 maart 2018.

Partners & sponsors

Partners
Sponsors