05 maart 2017

Rajko Gommers en Li Jie Nederlands kampioen 2017

Het NK Tafeltennis 2017 heeft Rajko Gommers en Li Jie als Nederlands kampioenen opgeleverd. Voor Gommers is het zijn eerste individuele nationale titel, Li Jie won eerder in 2015 al het NK bij de dames.

Eerste titel voor Gommers
Rajko Gommers speelde een aantal spannende wedstrijden op weg naar zijn eerste titel. Na een bye in de eerste ronde won de speler in de tweede ronde in vier games van Patrick Oeij, met dezelfde cijfers zette hij Koen Hageraats opzij voor een plaats in de halve finale. De halve finale was een herhaling van de finale van de Masters in januari. Ook ditmaal was het Gommers die aan het langste eind trok, hij bleef Ewout Oostwouder in vijf games de baas. In de finale werd het een strijd tegen de titelverdediger van 2016 Laurens Tromer. Het was een zeer spannende finale waarin het momentum iedere game verschoof, de games werden om en om verdeeld. In de zevende game pakte Rajko een ruime voorsprong die hij niet meer weggaf. Dit resulteerde in een 11-7 overwinning en de eerste nationale individuele titel.

V.l.n.r. Laurens Tromer. Rajko Gommers, Barry Wijers & Ewout Oostwouder

 

Tweede nationale titel voor Li Jie
Li Jie kende weinig problemen op haar weg naar haar tweede nationale titel. In de eerdere rondes verloor de verdedigster geen enkele game. Yana Timina was in de finale de eerste die een game binnen wist te slepen. Eerder op de dag won Li Jie in de halve finale van Kim Vermaas. Yana Timina won in de halve finale in zes games van Ana Gogorita. In de finale was de eerste game voor Li Jie, waarna Yana Timina de tweede game pakte. Hierna was het Li Jie die het betere van het spel had en met 4-2 haar titel van 2015 kon overdoen.

V.l.n.r. Yana Timina, Li Jie, Ana Gogorita & Kim Vermaas

Partners & sponsors

Partners
Sponsors