23 maart 2017

NK Vrijwilliger Jan Koops: "De saamhorigheid van de groep is prachtig"

Jan Koops is wat wij ook wel een super vrijwilliger noemen. Niets is hem te gek en een groot deel van zijn vrije tijd wordt besteed aan het faciliteren van activiteiten voor anderen. De afgelopen jaren was Jan ook actief als vrijwilliger tijdens het NK Tafeltennis.

Sinds het NK in Zwolle wordt gehouden is Jan niet meer weg te denken uit de kernploeg van het evenement. “Ik help ieder jaar mee met de op- en afbouw en tijdens het evenement help ik bij de kassa. Door mijn zoon (red. Renzo Koops, voorzitter van Tafeltennis Zwolle) ben ik betrokken geraakt bij het evenement.”

Bijna drie dagen in de weer voor één evenement, wat maakt het zo leuk om actief te zijn tijdens het NK? Jan: “Het leuke van deze drie dagen is de saamhorigheid van een ieder en de bereidheid om met zijn allen de schouders er onder te zetten om er een mooi evenement van te maken.”

Jan is niet alleen actief tijdens het NK maar heeft in zijn woonplaats Baarn een waar palmares van activiteiten opgebouwd: “ik ben voorzitter van de natuurijsbaan en de speeltuin vereniging. Daarnaast ook bestuurslid van de atletiekvereniging en het 4-5 mei comité. Medeoprichter G handbal en trainer G handbal. En daarnaast doe ik ook nog de coördinatie en begeleiding van twee bridge groepen.” Een bezige bij en wij zijn blij dat wij ieder jaar weer kunnen rekenen op zijn hulp in Zwolle.

Een vrijwilliger als Jan weet hoe belangrijk vrijwilligers zijn tijdens een evenement als het NK. “Het is niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers dit evenement te laten slagen. Daar kan en mag de Tafeltennisbond erg blij mee zijn.”

Toernooimanager Peter Hanning is het volledig eens met Jan: “Zonder de vrijwilligersgroep van Tafeltennis Zwolle, de studenten, maar ook de medewerkers van de Tafeltennisbond kunnen wij een weekend zoals dit niet organiseren.”

 

Dit artikel verscheen eerder in de NK Presentatiegids 2017.

Partners & sponsors

Partners
Sponsors