04 maart 2018

Dubbelfinales: Timina/Helle en Gommers/De Vries Nederlands Kampioen

De dubbelfinales van het NK tafeltennis 2018 zitten erop. Yana Timina en Tanja Helle versloegen Ana Gogorita en Rianne van Duin met 3-1. Rajko Gommers en Martijn de Vries klopten Martin Khatchanov en Barry Wijers met 3-1.

Damesfinale:
Yana Timina en Tanja Helle wisten voor de derde keer op een rij het toernooi te winnen. Een van hun twee tegenstanders, Ana Gogorita, won ook als een vaker de titel in het Vrouwen dubbelspel. Opvallend: de van oorsprong Roemeense speelster won het toernooi in 2009 samen met Yana Timina, waar ze nu dus tegen speelde met haar partner Rianne van Duin.​ De twee uitdagers van de kampioenen startten prima, want de dames namen een 1-0 voorsprong. Maar hierna toonde het koppel Timina/Helle waarom ze al zo lang succesvol zijn. Met flitsend spel namen ze de wedstrijd over en wonnen de drie daaropvolgende games.
Uitslag:
6-11 11-9 11-5 11-9.

Herenfinale:

Het duo Barry Wijers/Martin Khatchanov won al in 2014 en 2016 de nationale titel in het dubbelspel, terwijl het koppel Martijn de Vries/Rajko Gommers nog nooit deze eindstrijd won. De twee laatstgenoemden speelden eerder op zondag nog tegen elkaar in de kwartfinale van het enkeltoernooi en moesten hierna samenwerken als dubbelpartners. Dat ging prima. ​De twee wonnen de eerste twee games, maar Wijers en Khatchanov knokten zich knap terug in de wedstrijd. De belangrijke vierde game ging met 11-8 naar Gommers en De Vries, die hierdoor het toernooi voor het eerst op hun naam schreven.

Uitslag: 

11-7 11-9 9-11 11-8.

 

 

Partners & sponsors

Partners
Sponsors