31 augustus 2017

Wijziging speelsysteem B-Jeugd toernooien

De B-Jeugdranglijsttoernooien volgen de eerder succesvol ingevoerde wijzigingen bij de Jeugdranglijsttoernooien voor niet A- en B-spelers.

Dat houdt in dat er in minimaal 6-kampen worden gespeeld en er geen troostronde meer zal zijn. Door de betreffende toernooiorganisatoren (Hoorn, Assen en Soest) wordt nog berekend of er 2 of 3 spelers per poule doorgaan naar het hoofdtoernooi. Dit hangt af van het beoogde tijdschema. Met de wijzigingen wordt gehoor gegeven aan de kritiek aangaande wachttijden tussen voorronde en hoofd/troosttoernooi en het totaal aantal wedstrijden dat men speelt.

Ook het Nederlands Jeugd Kampioenschap voor B-spelers (NJK-B) gaat vanaf de editie in 2018 het hierboven beschreven systeem gebruiken. De opzet van het B-Jeugdkwalificatietoernooi blijft ongewijzigd.

Robbert Stolwijk, Hoofd Wedstrijdsport bij de Tafeltennisbond, geeft aan: "Ik ben erg blij met deze stap, die in overleg met de organisatoren en ervarings deskundigen is genomen. In het seizoen 2013/2014 is dezelfde stap gemaakt bij de toenmalige C/D-Jeugdranglijsttoernooien wat heeft geleid tot meer tevredenheid bij spelers en begeleiders en in het begin zelfs tot meer deelnemers. Nu is de opkomst bij de B-spelers vaak stabiel, maar deze stap gaat zeker een betere beleving bij de deelnemers opleveren."

B-toernooien seizoen 2017/2018:

  • B-Jeugdranglijsttoernooi Hoorn; 15 oktober 2017
  • B-Jeugdranglijsttoernooi Assen, 16 december 2017
  • B-Jeugdranglijsttoernooi Soest, 18 februari 2018
  • Nederlandse Jeugd Kampioenschappen-B Nijmegen; 28 april 2018
  • B-Jeugdkwalificatietoernooi Aalsmeer; 9 juni 2018