02 april 2019

VVTT tafeltennistrainerscongres met Richard Prause

De Vereniging voor Tafeltennistrainers houdt op zaterdag 1 juni een tafeltenniscongres in Nieuwegein. Dit jaar komt de bekende Duitse tafeltennistrainer Richard Prause langs. 

Richard Prause is een gigant in de tafeltenniswereld; op het allerhoogste niveau doet hij als trainer en coach al jaren mee. Hij zal op interactieve wijze zijn inzichten delen over tactische en technische veranderingen als gevolg van de plastic bal. Verder gaat hij met de trainers de diepte in over service en return op basis van zijn persoonlijke visie op de service. Tenslotte is er een open discussie over al die onderwerpen waarover de congresgangers het als trainers graag willen hebben.

Succesvol coach
Richard is de huidige directeur sportzaken van de Duitse Tafeltennisbond. In zijn carrière heeft hij allerlei trainersfuncties gehad: hij was bondscoach van zowel het Duitse mannen- als damesteam en hoofdcoach van de Werner Schlager Academie. Zijn palmares spreekt ook tot de verbeelding. Zo is Richard onder andere driemaal Europees kampioen met de Duitse mannen geworden en tweede op het wereldkampioenschap in 2010 en 2018. Tijdens de Olympische Spelen werd onder zijn leiding het zilver gewonnen met het mannenteam. 

Het congres wordt gehouden in de mooie accommodatie van VTV Nieuwegein gelegen aan Helmkruid 9 te Nieuwegein. Opgeven is vanaf nu mogelijk via de website van de VVTT. Tot en met zondag 14 april geldt een vroegboekkorting: VVTT-leden betalen tot aan 14 april 35 euro entreegeld. Niet leden betalen 85 euro en zijn dan tevens de rest van het seizoen lid van de VVTT.