20 maart 2017

VTV (N) wint van koploper Dozy Den Helder

Bij de dames werden dit weekeinde slechts twee wedstrijden gespeeld, maar leverde in elk geval één bijzondere uitslag op. Dozy Den Helder leed tegen VTV/Jinbu Europe een zeldzame nederlaag. In eigen huis ging de regerend landskampioen met 4-2 onderuit.

Zoals verwacht bleef Ana Gogorita ongeslagen tegen Natalia Balicka en Tanja Helle. Melanie Bierdrager moest echter twee keer buigen, voor Helle en Dong Li. Yorle Gunsing verloor van diezelfde Dong Li en van Balicka.

"Vergeet niet dat we een ander team hebben"
Een verlies van Dozy Den Helder komt weinig voor. Ana Gogorita: "Dat is waar, maar we moeten niet vergeten dat we een ander team hebben dan voorgaande jaren. En Shuo Han Men speelde niet mee. Ik had 3-3 verwacht, maar VTV speelde verrassend met Dong Li op 3. Zij gingen echt voor de punten deze keer."

Ondanks het verlies is het de verwachting, dat Den Helder de eerste plaats kan vasthouden. "Dat denk ik wel, ja. Volgende week spelen we tegen TTV Lybrae Heerlen, dat met Yun Zhang, Zhuo Xu en Rachel Gerarts een sterk team heeft. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan."

Nog geen duidelijkheid over team nieuwe seizoen
Een aantal weken geleden werd bekend dat Melanie Bierdrager vertrekt bij de landskampioen en bij SKF gaat spelen. Een opvolger voor haar is nog niet bekend. "We zijn ermee bezig, maar er is helaas weinig keuze. Hopelijk lukt het met wie we nu gesprekken voeren, dat zou heel mooi zijn. Maar ik kan er nog niets over zeggen."

TTV Lybrae Heerlen pakt 6 punten tegen Scyedam
In de andere wedstrijd dit weekeinde was TTV Lybrae Heerlen met 6-0 te sterk voor Scyedam. Yun Zhang won van Daniëlle Maas en Patricia Smith-Zwartjens. Zhuo Xu won van Smith-Zwartjens en Sandra Meeuwsen-Boomman. Rachel Gerarts tenslotte won van Maas en Meeuwsen-Boomman.

Stand dames eredivisie
1. Dozy Den Helder/Noordkop 12 - 56
2. VTV (N) 12 - 53
3. SKF 12 - 46
4. TTV Lybrae Heerlen 12 - 39
5. Scylla 12 - 38
6. AnytimeFitness/Westa 12 - 31
7. Hilversum 12 - 19
8. Scyedam 12 - 6

 

Eredivisieverslaggeving i.s.m. www.tafeltennisprimeur.nl
Foto © Henk Hommes