14 mei 2018

VTV en Dozy Den Helder naar finale eredivisie

De vrouwenteams van Dozy Den Helder/Noordkop en VTV (N) hebben zich zondag geplaatst voor de eredivisiefinale. Beide clubs treffen elkaar komende zaterdag om uit te maken wie er landskampioen wordt.

Dozy Den Helder versloeg gisteren SKF met 3-0. De huidige landskampioen had een derde wedstrijd nodig om een plekje in de finale te bemachtigen en hierin slaagde SKF er niet in om de club uit Den Helder te verrasseren. De wedstrijd duurde ongeveer twee uur en beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar zowel Ana Gogorita, Shuohan Men als Yoeke Gunsing won namens Den Helder en zo ging dat team wederom naar de finale.

VTV uit Nieuwegein heeft zich ook geplaatst voor de finale van het landskampioenschap van de eredivisie. Ook het tweede duel tegen Heerlen werd gewonnen en daardoor was die tweestrijd beslist. De dames van VTV waren zondag met 4-1 te sterk voor Heerlen. Eerder had het Heerlen al met 3-1 verslagen. De finale van de eredivisie start zaterdag 19 mei om 12.00 uur in Hilversum. De entree is gratis.