07 februari 2019

Verenigingscongres: Workshop Paratafeltennis in de Praktijk

Tijdens het NK wordt wederom het Verenigingscongres gehouden. In twee workshoprondes kan uit in totaal 10 verschillende workshops worden gekozen.

Workshop 5: Paratafeltennis in de Praktijk
Workshopleiders: Lumen Dekker (bondscoach) en Saskia Meijer (RTC trainster).
Doelgroep: Trainers

Deze workshop is voor alle trainers, ook al werk je (nog) niet met de doelgroep. Toch zal het je inspireren! In een dubbele en lange praktijk workshop nemen Saskia en Lumen je mee in de huidige ontwikkelingen van paratafeltennis. We ervaren dat steeds meer verenigingen aanbod bieden voor parasporters. In veel gevallen kunnen deze tafeltennissers gebruik maken van het reguliere tafeltennisaanbod van de verenigingen. Toch ervaren zowel spelers als verenigingen paratafeltennis als een drempel: het is vaak nog onbekend terrein. 

Saskia en Lumen willen deze drempel verlagen. Ze geven je tips en tricks. Het motto van parasport is “gewoon als het gewoon kan, speciaal als het speciaal moet”. Saskia en Lumen nemen je, vanuit hun ervaring, mee op deze beide facetten. Ze vertellen je ook over het aanbod dat de Tafeltennisbond biedt voor paraspelers en de mogelijkheden om je vereniging hierbij te helpen. Een groot deel van deze workshop richt zich op de praktijk. De workshop wordt daarom gegeven in de Kidshal. Tevens telt deze workshop mee voor licentiebehoud.