02 februari 2018

UPDATE: Li Jie titelverdedigster bij Europese Top-16

Li Jie verdedigt komend weekend haar titel bij de Europese Top-16. De Nederlandse kijkt in een interview terug op 2017 en blikt vooruit op het komende prestigieuze toernooi in Zwitserland. Zaterdag om 12:30uur speelt zij de eerste wedstrijd tegen Polina Mikhailova. Live te volgen via de link onderin.

,,Ik denk dat mijn prestaties vorig jaar goed waren. Het winnen van de titel bij de Top 16 en de bronzen medaille op de ITTF European Team Championships waren grote successen", zo vertelt Li Jie in een gesprek met de website van European Table Tennis Union. ,,Of ik nog zo goed ben als vorig jaar? Dat is nog erg vroeg om vast te stellen. Het is nog maar het begin van het seizoen. In Montreaux zal ik mijn best doen. Ik hoop dat het genoeg zal zijn om kans te maken op medailles, maar de concurrentie is ook erg sterk."
 
Eerdere edities
In het verleden won Li Jie zilver in 2009 en 2012 en ze moest twee keer genoegen nemen met brons (2010 en 2011) bij de Top 12, de voorloper van de Top 16. Vorig jaar won ze voor het eerst het toernooi door de Duitse Petrisa Solja te verslaan. De Nederlandse won met 3-1. In Zwitserland is Li Jie de enige Nederlandse die deelneemt aan het toernooi.