20 juni 2018

UPDATE: 127 deelnemers! (Gratis Table Stars trainer workshop in iedere afdeling)

UPDATE: De inschrijvingen blijven maar binnenkomen! Ondertussen al 127 deelnemers! Aan de slag met werving & behoud van jeugdleden en de nodige kennis en inspiratie opdoen? Inschrijven is nog steeds mogelijk voor de geplande workshops!  Schrijf je hier in voor één van de workshops

De Tafeltennisbond is druk bezig met het uitbreiden en updaten van Table Stars. Een van die onderdelen is het aanbieden van een workshop Table Stars voor oudere jeugdleden, ouders van jeugdleden, verenigingsvrijwilligers, TT1-begeleiders of TT2/TT3 trainers. In overleg met de afdeling wordt er in 2018 in iedere afdeling voor leden een gratis workshop aangeboden. 

Leer in één avond alles over Table Stars en wordt een echte Table Stars trainer! Inmiddels zijn er in de afdelingen Holland-Noord, Noord, West, Limburg, ZuidWest en Midden al workshops ingepland. In Gelre en Oost zal de workshop in het najaar plaatsvinden. Schrijf je hier in voor één van de workshops
 
- Woensdag 6 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV 'Alexandria '66 in Rotterdam) VOL!
- Vrijdag 8 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Tempo Team in Amsterdam)
- Woensdag 13 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV OTTC in Oss)
- Donderdag 14 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Vries in Vries)
- Dinsdag 19 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Seta in Sevenum)
- Woensdag 20 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Belcrum in Breda)
- Woensdag 20 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Stiphout in Helmond)
- Woensdag 20 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Quick '72 in Schimmert)
- Donderdag 21 juni (19:30 – 22:30 uur bij TTV Huizen in Huizen)
- Woensdag 5 september (19:30 – 22:30 uur bij TT Zwolle in Zwolle)
- Woensdag 12 september (19.30 – 22:30 uur bij TN in Nijmegen)
 
Veel verenigingen zitten te springen om nieuwe vrijwilligers en trainers, helemaal als het gaat om het werven, opvangen en behouden van de jongste jeugd. Het opleiden van nieuwe trainers  is van groot belang voor het bestaansrecht van een vereniging. Tijdens de workshop worden de Table Stars onderdelen in praktijkvorm uitgelegd, krijgen de deelnemers tips en trucs aangereikt, wordt het onderwerp didactiek besproken en worden de deelnemers bijgepraat over de verdere ontwikkelingen op Table Stars gebied (promotiematerialen, The Battle, clinics op scholen, etc.). Hieronder wat informatie over de workshop zelf.
 
De Table Stars trainers workshop
De workshop zelf bestaat uit een dagdeel van 3 uur, bijvoorbeeld een avond van 19:30 – 22:30 uur. De workshop is geschikt voor personen met én zonder trainersdiploma. Denk hierbij aan oudere jeugdleden, ouders van jeugdleden, TT-1 begeleiders of TT2 trainers. Deelnemers zonder praktijkervaring wordt verzocht voorafgaand aan de workshop een beetje ervaring op te doen door enkele trainingen / wervingslessen bij te wonen. Indien er TT3, 4 of 5 trainers de workshop willen bijwonen dan is dat uiteraard ook mogelijk. De Tafeltennisbond is ook op zoek naar ervaren trainers die in 2019 én later de workshop zelf in de eigen afdeling kunnen verzorgen. Het bijwonen van de workshop levert ook punten op voor licentiebehoud tt2 en tt3.
 
Table Stars trainer certificaat
Deelnemers aan de workshop kunnen een officieel Table Stars trainer certificaat ontvangen. Gediplomeerde trainers, deelnemers met minimaal 1 jaar trainerservaring en deelnemers die een pedagogische beroepsachtergrond in lesgeven hebben ontvangen direct na afloop van de workshop het ‘’Table Stars trainerscertificaat’’. 
Deelnemers zonder ervaring in lesgeven / training geven dienen – om het TS trainerscertificaat te halen – na afloop van de workshop een dagdeel praktijkervaring op te doen. Bijvoorbeeld tijdens een Table Stars clinic op een basisschool samen met Sven Groot of onder toeziend oog van een gediplomeerde trainer (TT2 trainer of hoger). Als zij dit kunnen aantonen dan ontvangen zij ook het TS trainerscertificaat. Hiermee willen we de deelnemers aanmoedigen om ook daadwerkelijk de stap te zetten naar de praktijk.
 
Deelname mogelijk voor niet-leden
Zoals beschreven kunnen ook niet-NTTB-leden (bijvoorbeeld ouders van jeugdleden) deelnemen aan de workshop. Deze deelnemers worden als ‘projectlid Table Stars 2018’ geregistreerd en betalen een eenmalige bijdrage van €19,-. Facturatie vindt achteraf plaats met de betrokken deelnemers. Persoonsgegevens worden opgenomen in de database van de  NTTB. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld op dezelfde wijze als de data van de leden van de NTTB.