15 juli 2017

Tweede plaats in poule voor alle EJK teams

Op de tweede dag van het EJK wisten de Nederlandse teams een tweede plaats in de poule veilig te stellen. Grote verschillen in niveau werden duidelijk in de poule met ruime overwinningen en nipte verlies partijen.

De jongens cadetten kwamen op de tweede dag maar éénmaal in actie, tegenstander was Armenië. Deze laatste wedstrijd werd door Lode Hulshof en Mick de Vette met 3-0 gewonnen. Het team van coach Titus Damsma, dat ook nog bestaat uit Barry Berben, eindigt in Groep H op een tweede plaats achter Griekenland. Het team wist eerder met 3-2 te winnen van de Grieken, maar door de driehoek met Wit-Rusland eindigt het team op plaats 2.

Het meisjes junioren team bestaande uit Yoeke Gunsing, Vera van Boheemen, Rachel Gerarts en Heleen Hop speelde op de tweede dag nog twee wedstrijden in de poulefase. In de eerste wedstrijd van de dag werd door Vera, Rachel en Yoeke met 1-3 van Tsjechië verloren. Tegen Luxemburg stelde dezelfde speelsters orde op zaken door met 3-1 van Luxemburg te winnen. Door het verlies tegen Tsjechië eindigt het team op een tweede plaats achter de Tsjechien die ongeslagen bleven en zelfs slechts één wedstrijd verloren.

Karlijn van Lierop, Emine Ernst, Emma van der Zanden en Dobrila Jorguseska speelden eveneens twee poulewedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Italië ging met 1-3 verloren, waarna met 3-2 van Noorwegen werd gewonnen. Met één verliespartij werd het team tweede in Groep F achter Italië.

Zowel de meisjes cadetten als junioren spelen op zondagochtend nog een play-off wedstrijd om in de strijd rondom promotie naar de eerste divisie te kunnen meedoen. Om 10.15 uur spelen de junioren tegen Duitsland en de cadetten tegen Wit-Rusland.

Alle uitslagen van de Nederlandse EJK teams zijn terug te vinden op www.nttb.nl/ejk-2017

EJK