05 december 2017

Twee dubbele (dames en heren) thuisinterlands in 2018

Op zaterdag 18 november werd er in Zweden geloot voor een nieuwe reeks kwalificatie interlandwedstrijden die de eerste ronde voor het EK teams in 2019 vormen. 

De dames spelen in de eerste ronde tegen Kroatië en Italië​ in divisie A. Het herenteam staat in de eerste ronde van divisie B tegenover Estland en Montenegro. Op 27 februari zullen beide teams thuis spelen, tegen respectievelijk Italië en Montenegro.

Voor de kwalificatie-interlands van het EK van 2017 hanteerde de Tafeltennisbond een systeem waarbij verenigingen een ‘bid’ konden uitbrengen op de interlands. Daarvoor was een bidbook beschikbaar dat samen met de ‘Regulations’, als werkdocument kon dienen voor potentiële organisaties om een bid uit te brengen

Toen wisten we in maart dat we in november een interland gingen organiseren en hadden we als bond en vereniging ruim de tijd om dit te organiseren. Nu is er al een interland binnen 3 maanden, vlak voor het NK en bovendien een dubbele thuisinterland. Een mooie uitdaging!

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden. Twee interlands op twee verschillende plekken organiseren stelt de organisatie voor flinke uitdagingen ten aanzien van bijvoorbeeld materiaal en mensen. Eigenlijk is dat ondoenlijk, is de voorzichtige conclusie. Ook voor de fans is dit niet ideaal: zij moeten kiezen tussen de beide interlands. En ook de thuiskijkers zullen maar 1 wedstrijd kunnen volgen via de livestream, waar we een keuze moeten maken.

Daarom onderzoeken we of het mogelijk is om twee interlands op 1 plek te organiseren. De gedachte is om dit op twee tafels te doen, omdat het anders wel heel lang gaat duren op een doordeweekse avond. Dat vraagt dus een locatie waar twee wedstrijdcourts neergezet kunnen worden, met voldoende tribunecapaciteit en zicht op beide speelvelden, zodat de toeschouwer twee wedstrijden tegelijkertijd kunnen volgen en er altijd actie is!

Gezien de NK, enkele dagen later in Landstede Zwolle, kijken we ook naar de mogelijkheid om daar een hele ‘tafeltennisweek’ te organiseren. Clubs die denken deze dubbel in hun accommodatie  te kunnen organiseren kunnen nog (snel) contact opnemen. Voor de tweede dubbele confrontatie, tegen Kroatië (dames) en Estland (heren) op 20 november hebben we meer tijd om de gebruikelijke bidprocedure te doorlopen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hoofd Wedstrijdsport Robbert Stolwijk via stolwijk@tafeltennis.nl