17 mei 2018

TTV Hilversum: trotse organisator van de Eredivisiefinales

Het NK wordt al vele jaren in Zwolle gespeeld en het is inmiddels ook een tafeltennistraditie dat de Eredivisiefinales plaatsvinden in Hilversum. De beste clubs van het land strijden daar zaterdag weer om de titel. TTV Hilversum kijkt uit naar deze mooie dag vol toptafeltennis.

Het ‘toetje’ van de Eredivisie staat zaterdag op het programma in Hilversum. “Het finaleweekeind is altijd prachtig”, aldus René van der Velde. “Wij van TTV Hilversum vinden het een grote eer dat de belangrijkste wedstrijden van het Eredivisiejaar bij onze club worden afgewerkt. Het maakt me elk jaar weer trots om te zien wat de dag teweeg brengt bij iedereen.”

Ligging
Waarom worden de finales elke keer bij TTV Hilversum gespeeld? Volgens Van der Velde heeft dit meerdere redenen. “Allereerst is onze ligging gunstig. Hilversum ligt in het midden van het land en dat is fijn voor de clubs uit de competities”, legt de coördinator uit. “Maar belangrijker is nog dat onze accommodatie ideaal is. We hebben namelijk niet één, maar twéé hallen naast elkaar waar gespeeld kan worden. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld de dames inspelen terwijl de heren al bezig zijn of andersom.”

Behoorlijke klus
De hallen van TTV Hilversum staan op zaterdag logischerwijs vol met tafeltennistafels en de op- en afbouw van het evenement is een behoorlijke klus. Het toeval wil dat de Eredivisiefinales meestal worden gespeeld in de eindexamenperiode van middelbare scholieren en de sporthal in Hilversum fungeert dan als accommodatie voor de zwoegende en zwetende tieners. ,,Dit betekent dat we vóór en ná het toernooi de boel flink moeten verbouwen”, legt Van der Velde uit. ,,Gelukkig kan ik altijd rekenen op een vaste ploeg vrijwilligers. Zo zijn er ook altijd genoeg mensen die spontaan meehelpen achter de bar en andere taken uitvoeren op de finaledag.”

Van der Velde krijgt altijd positieve feedback op de organisatie van de finales. ,,Teams voelen zich hier op hun gemak en het publiek komt ook nooit iets tekort. Wij als TTV Hilversum zijn blij met de complimenten die we jaarlijks in ontvangst nemen. We zijn een van de grootste tafeltennisverenigingen van Nederland en het organiseren van de Eredivisiefinales geeft ons als club ook altijd een boost.”
 
De eerste teams van TTV Hilversum herbergen al jaren veel kwaliteit, maar ondanks het grote ledenbestand speelt zowel het dames- als herenteam niet structureel mee om het landskampioenschap. ,,Onze teams zijn in ontwikkeling”, aldus Van der Velde. ,,Het zou geweldig zijn om in de toekomst Eredivisiefinales te spelen met TTV Hilversum in eigen huis.”
 
Lees alles over de finales van komende zaterdag.