04 december 2017

Top 4 dames eredivisie strijd zondag om Eredivisiecup

Zaterdag 2 december was de 7de en laatste speelronde van de eerste competitiehelft in de dames eredivisie. Alle teams kwamen gelijktijdig in actie. Op het spel stond een plaats in de top 4 en daarmee deelname aan de Eredivisiecup. Echter was voor de laatste speelronde al bekend welke vier teams op 10 december in actie komen.

Dozy Den Helder/Noordkop wist zich als eerste team een aantal wedstrijden voor het einde van de competitiehelft te plaatsen voor de Eredivisiecup. In de laatste wedstrijd speelde het team thuis tegen AnytimeFitness/Westa. Ana Gogorita won haar beiden partijen tegen Amber van de Velde en Kelly van Zon, net als Yoeke Gunsing die won van Van Zon en Emma van der Zanden. Emma van der Zanden zorgde voor de pauze nog voor het eerste punt voor het team uit Wessem door van Dobrila Jorguseska te winnen. Amber van de Velde bracht het tweede en laatste punt op scorebord door van diezelfde Jorguseska te winnen. Het team van Westa eindigt na de eerste competitiehelft op plaats zes.

VTV (N) plaatste zich als tweede voor de Eredivisiecup, zij speelde de laatste wedstrijd tegen promovendus De Treffers (R). Het team uit Nieuwegein trad aan met invaller Sharon van Zelderen die haar partijen tegen Merit de Jeu en Marjan Kret verloor. Verder verspilden Dong Li (tegen Maaike Dekkers en Marjan Kret) en Emine Ernst (tegen Maaike Dekkers en Merit de Jeu) geen punten, waardoor de 4-2 overwinning op het scorebord kwam te staan. De Treffers (R) eindigt de eerste competitiehelft op plaats zeven.

TTV Lybrae Heerlen en SKF speelde in de laatste wedstrijd tegen elkaar en konden in deze wedstrijd uitmaken welk team op plaats 3 en op plaats 4 zou eindigen. De score laat na tot de pauze een 3-0 voor TTV Lybrae Heerlen zien, maar dit ging niet eenvoudig de verschillen in de wedstrijden waren vaak klein. Yun Zhang won Jasminka Oeij, Rachel Gerarts van Carla Nouwen en Annewyke Appels van Brenda Vonk-Huntelerslag. Na de pauze begon SKF met een inhaalslag waarin Nouwen van Zhang won en Oeij van Appels. Vonk-Huntelerslag moest haar tweede echter helaas opgeven, waardoor de winst met 4-2 in Heerlen bleef. Het team uit Heerlen eindigt uiteindelijk op plaats drie en SKF op plaats vier.

In de laatste wedstrijd van de zaterdag stonden HSC/HET-IT Taverzo en Scylla tegenover elkaar. Kim Vermaas wist in deze ontmoeting haar wedstrijden tegen Inge van der Gaag en Romy Vastenburg eenvoudig te winnen en legde daarmee de basis voor de uiteindelijk ruime overwinning. Esmee van Marwijk won van Renske van Bruchem en Van der Gaag. Marie Depuydt won eenvoudig van Vastenburg, maar moest tegen Van Bruchem een game afstaan. Na dit gameverlies zette ze echter door en met 3-1 was de totale 6-0 overwinning en een vijfde plaats in de eredivisie een feit.

Heren eredivisie

Ook in de heren eredivisie werden er nog wedstrijden gespeeld. Itass/DTK ’70 en Enjoy&Deploy Taverzo stonden voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. In de eerste ontmoeting werd het nog 3-3, ditmaal won Taverzo met 4-2. Stephan Tromer verloor van Barry Wijers en Nathan van der Lee. Dorian Nicolle en Jakub Folwarski wisten hun beide wedstrijden te winnen.

In de andere wedstrijd stonden Scylla en Salamanders tegenover elkaar. Jamshid Sedigh was erg belangrijk voor Salamanders met twee overwinningen (tegen Olivier Altenburg en Merijn de Bruin). De andere punten werden door Bas Hergelink (tegen Gerard Bakker) en Casper ter Lüün (tegen Olivier Altenburg) binnen gehaald. Merijn de Bruin (tegen Bas Hergelink) en Gerard Bakker (tegen Casper ter Lüün) redde de eer voor de thuisploeg met een uiteindelijke 2-4 uitslag.

Eredivisiecup in Den Bosch
De Final Four van de Eredivisiecup (en NTTB Beker) wordt op zondag 10 december in Den Bosch gespeeld bij TTV De Kruiskamp. Alle wedstrijden op tafel 1 zullen via de live stream van de NTTB te volgen zijn.