11 december 2017

Tanaka en SKF winnen NTTB Beker

Zondag 10 december werd in Den Bosch de Final Four van de NTTB Beker gespeeld. Helaas was bij zowel de dames als de heren het speelveld niet compleet. De heren begonnen de finaledag met drie teams, de dames zelfs maar met twee. 

Na afmelding van een team waren de heren van SKF direct geplaatst voor de finale van de NTTB Beker. Titelverdediger TTC Middelburg stond in de halve finale tegenover Red Stars. Het team van Red Stars kwam na twee wedstrijden op een 2-0 voorsprong. Tom Thijssen won in vijf games van Arjan Huiden, waarna Kas van Oost in vier games te sterk was voor Sören de Witte. In de derde partij zetten Elwin Huiden Middelburg op het scorebord door Robert v.d. Bosch te winnen. Kas van Oost haalde met zijn tweede overwinning, 3-1 tegen Arjan Huiden, de finaleplaats binnen.

     

De finale van de NTTB Beker heren werd een spannende strijd tussen SKF en Red Stars. Kas van Oost was ook in deze wedstrijd belangrijk voor Red Stars. In de eerste wedstrijd won hij, enigszins verrassend, in vijf games van SKF kopman Pieter v.d. Berg. In de tweede partij maakte Arnoud Meijer met een 3-0 overwinning op Tom Thijssen gelijk: 1-1. SKF kwam daarna dankzij Yannick Raaijmakers voor het eerst op een voorsprong, Raaijmakers won in vier games van Robert v.d. Bosch. Kas van Oost wist weer gelijk te maken door in vier games ook van Arnoud Meijer te winnen. Pieter v.d. Berg stelde echter in de vijfde partij orde op zaken door eenvoudig in drie games van Tom Thijssen te winnen. Hiermee haalde V.d. Berg de NTTB Beker binnen voor de heren van SKF.

De dames van Tanaka en TTC Emmen begonnen in de ochtend aan de halve finale. Femke Boot bracht Tanaka op een 1-0 voorsprong door in vijf games van Fleur Hoogeveen te winnen. Janine Grootjans bracht daarna de stand op 1-1 dankzij een 3-0 overwinning op Esmee Schaar. Julia Janssen zette de 2-1 in het voordeel van he team uit Etten-Leur op het scorebord door in vier games van Tessa Mennen te winnen. Femke Boot maakte met haar tweede overwinning van de dag de klus af: 1-3 tegen Janine Grootjans. Het team van Scyedam was direct geplaatst voor de finale, maar kon vanwege het winterse weer de reis naar Den Bosch niet maken. Hierdoor werd de halve finale van de ochtend uiteindelijk omgedoopt tot de finale en mag Tanaka zich winnaar van de NTTB Beker dames noemen.