11 juli 2018

Tafeltennisbond en Johan Cruyff Foundation zetten samenwerking voort

De Johan Cruyff Foundation en de Tafeltennisbond blijven met elkaar samenwerken. Sinds 2014 spannen de beide partijen samen om zoveel mogelijk mensen met een beperking te laten ervaren hoe leuk tafeltennis is. Ook in de toekomst blijft dit de gezamenlijke ambitie.

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging met projecten als Cruyff Courts, Schoolplein14 en projecten om gehandicapte kinderen te stimuleren te sporten en te bewegen. Deze visie komt overeen met die van de Tafeltennisbond. De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor eenieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Een belangrijke kern van onze sport is plezier en zelfvertrouwen. De samenwerking met de Cruyff Foundation biedt de NTTB mooie kansen om dit te ontwikkelen, juist ook voor kinderen en jongeren met een beperking. Op het gebied van paratafeltennis is de Johan Cruyff Foundation al jarenlang een belangrijke partner van de Tafeltennisbond. 

RTC's
De Tafeltennisbond legt in het nieuwe seizoen de focus op de werving van nieuwe jeugdspelers, tafeltennistrainers, bewegingsagogen en fysiotherapeuten in het land. Daarnaast wil de bond de Regionale Trainingscentra’s (RTC’s) in Rotterdam en Venray blijven ontwikkelen en het aantal RTC’s uitbreiden. De start bij Only Friends Amsterdam, na de zomervakantie, is daar een mooi voorbeeld van.