06 maart 2018

Tafeltennis Innovatie Centrum van start: samenwerking ondertekend

ROOT Sportmarketing 'ambassadeur van de tafeltennissport' start een specifiek op de tafeltennissport gericht sportmarketing projectbureau en sociaal platform: Het "Tafeltennis Innovatie Centrum" (TIC). Het TIC zal aan de hand van innovatieve projecten de tafeltennissport gaan aanjagen. Tijdens het afgelopen NK heeft de Nederlandse Tafeltennisbond een intentieverklaring voor samenwerking ondertekend.

Het "Tafeltennis Innovatie Centrum" (TIC) is een project van ROOT Sportmarketing, als een uniek, kleinschalig maar daadkrachtig sportmarketing projectbureau - gedragen door een social community - en specifiek gericht op de tafeltennissport. 

Haar missie: het ontwikkelen, organiseren, promoten en vermarkten van innovatieve tafeltennisprojecten, en het werven van fondsen en subsidies voor verdere vernieuwing van de tafeltennissport. De activiteiten van het Tafeltennis Innovatie Centrum (TIC) moeten de Nederlandse tafeltennissport een boost gaan geven. Het doel is een verdubbeling van het aantal georganiseerde leden in vijf jaar tijd.  Een belangrijke strategische pijler van het Tafeltennis Innovatie Centrum (TIC) is haar social community: fans van de tafeltennisinnovatie die samen de krachten bundelen ten behoeve van de Nederlandse tafeltennissport. Deze fangroep wordt vooralsnog georganiseerd via haar Facebook-pagina Tafeltennis Innovatie Centrum, social tafeltennis community als innovator van de tafeltennissport en aanjager van sport & bewegen.

100.000 fans
TIC moet in vijf jaar tijd uitgroeien tot een social community van meer dan 100.000 fans van de tafeltennissport. ROOT Sportmarketing zet zwaar in op tafeltennis in de volle overtuiging dat tafeltennis zeer veel potentie heeft, zowel als sport en recreatieve activiteit, als voor commerciële samenwerkingsvormen. Dit maakt tafeltennis uitermate geschikt als middel om Nederland meer in beweging te krijgen als onderdeel van een gezonde sportieve levensstijl. Het Tafeltennis Innovatie Centrum heeft in haar strategisch plan "Tafeltennis leeft!" diverse innovatieve projecten gepland, zoals o.m. een tafeltennis innovatie beurs, een NK demonstratie & trick-shot tafeltennis, een commercieel geëxploiteerd tafeltenniscentrum met regionaal trainingcentrum, innovatie van het outdoor tafeltennis, en een tafeltennis sportcafé. 

Het Tafeltennis Innovatie Centrum is enkele jaren geleden geboren vanuit een samenwerking tussen Hans Wortel (eigenaar ROOT Sportmarketing) en René Hijne (destijds trainer/coach van het eredivisieteam van ttv Hilversum). Op Valentijnsdag 2017 is de eerste voorzichtige stap gezet met de lancering van de Facebook-pagina @Tafeltennisinnovatie. Vanaf begin dit jaar zijn de beide heren partners in het Tafeltennis Innovatie Centrum waar zij elkaar bijna naadloos aanvullen. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de tafeltennissport. René Hijne als veelvuldig international, als oud bestuurslid topsport van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB) en als trainer/coach. Hans Wortel als oud Bondsraadslid breedtesport/productontwikkeling van de Nederlandse Tafeltennisbond(NTTB) en als oud voorzitter van ttv Almeerspin uit Almere. Daarnaast combineren zij kennis en ervaring vanuit het onderwijs (René Hijne - docent Lichamelijke opvoeding) en de gezondheidszorg (Hans Wortel).