16 september 2016

Table Stars lesmap uitgereikt aan sponsoren

Vrijdag 16 september was de dag waarop de Table Stars lesmap op Papendal werd uitgereikt aan de sponsoren. Mede dankzij deze sponsoren kan de Nederlandse Tafeltennisbond deze handzame lesstof gratis ter beschikking stellen aan alle tafeltennisverenigingen met jeugd. Hiermee geeft de bond het startschot voor de nieuwe slogan Table Stars, de fijnste motoriekmethode met bijbehorende campagne om Table Stars verder te promoten op scholen en verenigingen.

De aanwezige sponsoren waren Rene Ravestein van Ravestein en Zwart [redactionele communicatie]. Zij zorgden ervoor dat een verzameling bestaande teksten, zoals de Table Stars handleiding, werden samengevoegd - inhoudelijk en redactioneel - met nieuwe teksten. De teksten zijn aangepast in toon om aan te sluiten bij iedereen die sportles mag geven op een bassischool.
Naast tekst bepaalt ook het beeld hoe mensen de lesstof tot zich nemen. Sponsor Laurens Faas van Faas Fotografie ontving ook een lesmap uit handen van NTTB directeur Achim Sialino. Faas Fotografie specialiseert zich in tafeltennis- en portretfoto’s waarbij de emotie van de persoon altijd centraal staat. Goede foto’s horen bij promotie van je sport en dus ook bij de promotie van een Table Stars traject op scholen. Faas zijn foto’s laten zien hoe blij en vrolijk kinderen worden van de Table Stars oefeningen. Het is niet voor niets de FIJNSTE motoriekmethode!

Ook aanwezig waren Martijn Spithoven en Boris de Vries van De Tafeltennistrainer. Deze twee professionele tafeltennistrainers geven meestal op verzoek van verenigingen Table Stars lessen op lagere scholen. Met hun sponsorbijdrage laten ze zien te geloven in dit product en met name daarmee is de tafeltennisbond erg verheugd. Door hun inzet is ook de kwaliteit van de Table Stars lessen geborgd, een belangrijk onderdeel van de nieuwe aanpak binnen Table Stars. Naast De Tafeltennistrainer is ook MJ Tafeltennis uitvoerder en sponsor van de Table Stars lesmap. Zij konden vandaag niet aanwezig zijn.

Mariska de Boer van TT-Sport nam ook een map in ontvangst. TT-Sport is,sinds de start drie jaar geleden, trouwe sponsor van Table Stars the Battle, het basisscholenkampioenschap dat onderdeel is van de Table Stars leerlijn. TT-Sport laat daarmee zien dat ze gelooft in het werven van jeugdspelers via beginnerstoernooien en wil daarmee ook bijdragen aan de start van talentontwikkeling. Want hoe heerlijk is het om - voor een eerste keer! - de door TT-Sport gesponsorde medailles of de wisselbeker mee naar huis te nemen?

Ingrid Koppelman, sinds de start verantwoordelijk voor het Table Stars programma, sprak de sponsoren toe en lichtte kort de ontstaansgeschiedenis van Table Stars toe. Lang is er bewust gekozen met digitale bestanden te werken, zodat het product zich verder kon ontwikkelen en laagdrempelig in het gebruik bleef. Nu de lesstof zich bewezen heeft, is het juist laagdrempelig om geprinte en/of geplastificeerde leskaarten aan te kunnen bieden. Lesgevers kunnen de map gebruiken om alle lesstof in op te bergen, bestaande en nieuwe lesstof. Het systeem blijft gebaseerd op flexibiliteit en eigen creativiteit. De bond zal geregeld met updates komen.

Directeur Sialino sprak waardering uit voor de sponsoren van deze lesmap. Naast de 4 aanwezige sponsoren ontving de NTTB ook de steun van MJ Tafeltennis om deze lesmap mogelijk  te maken. Sialino memoreerde aan het feit dat Table Stars bij heeft gedragen aan een verdubbeling in instroom van jeugd onder 13, een indrukwekkend resultaat. En als verenigingen samen met de ondersteuning van de NTTB en deze lesmap erin slagen nog meer scholen te bereiken, is het mogelijk dit resultaat jaarlijks voort te zetten of te verbeteren. Daarnaast is de bond erg blij met de focus op de meerwaarde van tafeltennis voor de ontwikkeling van kinderen.

Gratis beschikbaar
Vanaf 1 oktober komt de basis lesmap gratis beschikbaar voor tafeltennisverenigingen met jeugd. Van scholen en andere partijen zoals gemeentelijke lesgevers wordt een bijdrage gevraagd. De komende tijd zal ook de campagne Table Stars, de fijnste motoriekmethode van start gaan. Als onderdeel daarvan worden dit najaar op locatie demonstraties Table Stars aangeboden door de NTTB, uitgevoerd door MJ Tafeltennis.

Meer info op http://www.nttb.nl/Table-Stars of bij Sven Groot: groot@tafeltennis.nl.