09 oktober 2017

Succesvolle test livestream bij Taverzo

Zondag werd bij de eredivisiewedstrijd Enjoy&Deploy Taverzo - Van Wijnen Smash '70 een test gehouden met livestream apparatuur.

De eerdere livestreams (NK, Eredivisiefinale) leunden volledig op het materiaal en de mensen van het Korfbalverbond/PKC (zie nieuwsbericht van 10 maart jl.). Door de aanschaf van eigen hardware en de opleiding van eigen mensen kan in de toekomst bespaard worden op de kosten. Daarnaast is het mogelijk om de livestream eventueel vaker in te zetten. Dan hoeven alleen nog camera's gehuurd te worden.

Gekozen was om de test bij Taverzo uit te voeren, vanwege de locatie dichtbij het bondsbureau en het vinden van een passende datum. Het debuut van topspeler Kalnikos Kreanga in de Nederlandse eredivisie vormde een leuke toevoeging. Bewust was gekozen om de livestream niet vooraf aan te kondigen, zodat in alle rust toegewerkt kon worden naar de live uitzending. Dat lukte echter al bij aanvang van de wedstrijd, waardoor de hele wedstrijd live te volgen is geweest.

Taverzo wist de bezoekers met 5-1 te verslaan, zoals was te zien voor het in ruimte mate aanwezige publiek in de zaal, alsmede de spontante kijkers via YouTube.

Op 20-22 oktober gaan we de Masters livestreamen. We kunnen nog aanvulling gebruiken voor de livestream-crew. Ben jij handig met video en wil je deel uitmaken van innovatie in en om onze sport, meld je dan aan via rijnbeek@tafeltennis.nl.