31 augustus 2016

Sterke verenigingen hebben goede trainers: opleidingsaanbod 2016!

Al heel snel begint de competitie weer en dus ook de dagelijkse zaken in en rond de vereniging. Wie doet de bar, wie brengt de jeugd naar wedstrijden en wie vangt de nieuwe (potentiële) leden op? Als bestuur moet je overal aan denken.

Een goede trainer speelt een centrale rol in de organisatie van een vereniging. Het hebben van een vrijwilliger die training geeft is een begin, maar met een opleiding wordt het leerproces aanzienlijk versneld en kunnen aspirant-trainers zich sneller aan de slag met de juiste competenties (kennis, vaardigheden en attitude).

Heeft jouw vereniging die vrijwilliger die iedereen opvangt voor ‘training’ of ben jij degene die dat voor de vereniging doet? Dan is het nu tijd om te zorgen dat je het leerproces versnelt en aan de slag kunt voor praktijkgerichte training. Daarbij kan de nieuwe trainer zijn opgedane competenties (zeker met het diploma als resultaat) ook gebruiken in het dagelijks leven of in zijn/haar werkomgeving. Wist je trouwens dat meisjes langer bij de sport blijven hangen door onder andere de aanwezigheid van een vrouwelijke trainer?

Er zijn meerdere opleidingen gepland en op vrijwel alle opleidingen zijn al inschrijvingen binnen, dus de kans dat die bij jou in de buurt doorgaat is groot. Een paar aanmeldingen erbij en we kunnen van start! Opleidingen tot Tafeltennistrainer 2 beginnen doorgaans in oktober, terwijl de niveau 3 opleiding een maandje eerder start. Kortom, geef je snel op voor de opleiding die bij je past. In principe moet je TT2 hebben om aan TT3 te kunnen beginnen, maar mocht je van mening zijn dat je direct aan niveau 3 kunt beginnen neem dan contact met ons op via opleidingen@tafeltennis.nl.

De kosten voor een opleiding Tafeltennistrainer 2 zijn €395,- exclusief lesmaterialen en voor Tafeltennistrainer 3 is dat €795,-. Dat lijkt veel, maar je krijgt er veel voor terug. Daarnaast hebben veel afdelingen van de NTTB restitutieregelingen bij slagen en merken wij dat verenigingen en gemeenten vaak ook een bijdrage willen leveren aan de opleidingskosten. Vraag dit dan ook zeker na!

Een overzicht van de locaties en lesdata is te vinden in onze NTTB Opleidingen Webshop. Hier kun je ook zelf inschrijven en gemakkelijk met iDeal betalen, maar ook kunnen verenigingen of werkgevers hier een ‘voucher’ aanschaffen voor de kandidaat, zodat de laatste het niet zelf hoeft voor te schieten en zichzelf wel kan aanmelden voor een opleiding.