28 juni 2019

Spelregelcafé bij TTV Hatac

Het afgelopen jaar werden de leden van ttv Hatac regelmatig voorzien van informatie omtrent het organiseren van een spelregelworkshop voor het behalen van het spelregelbewijs. Intussen is besloten dat dit bewijs met ingang van 1 juli 2020 verplicht wordt voor jeugdspeler en de verwachting is dat het voor senioren ook niet lang op zich zal laten wachten voordat ook deze spelers moeten bewijzen dat ze de spelregels van onze mooie sport kennen. 

Spelregels
Op 22 juni was het eindelijk zover. Namens de NTTB was internationaal scheidsrechter Robert van der Einden te gast bij Hatac om zowel de jeugd als de senioren wegwijs te maken in de wondere wereld van de spelregels. Omdat er “slechts” vier jeugdleden aanwezig waren, besloot Robert om te kiezen voor een praktische benadering en verhuisde het clubje naar de gymzaal om met behulp van de snel opgezette tafel een aantal praktijkvoorbeelden te geven van de regels. De nadruk lag hier op de service (waar alleen al 23 regels voor gelden!), en de etiquette rondom wedstrijden en het beoordelen van lastige punten.

Senioren
Daarna waren de senioren aan de beurt. Na een kleine inventarisatie van de aantallen speeljaren van alle aanwezigen (wat in totaal ruim boven de 250 jaren ervaring kwam!!) werd hier in eerste instantie een aantal regels behandeld waarbij de aanwezigen door handopsteken hun mening gaven. In een aantal gevallen bleek de kennis niet toereikend en was een uitleg van Robert gewenst. Daarna werd ook met deze groep een aantal spelsituaties doorgenomen. Al met al een nuttige middag waarbij Robert op een duidelijke, maar toch luchtige manier een deel van de spelregels werden behandeld.