16 november 2016

SKF, Alexandria'66, Middelburg en VVV naar Final Four NTTB Beker

De eerste teams van SKF, Alexandria'66, Middelburg en VVV hebben zich via de voorronde op zondag 13 november geplaatst voor de Final Four van de NTTB Beker op 11 december in 's Hertogenbosch. SKF, Alexandria'66 en Middelburg wonnen respectievelijk poule A, B en C. VVV mocht zich als beste nummer 2 ook bij de sterkste vier voegen.

De NTTB Beker is de bekercompetitie waar alle landelijke teams zich voor kunnen inschrijven. Uit de negen aanmeldingen werd afgelopen zondag bepaald wie uitzicht behoudt op de bekerwinst. ONI uit Wijchen was gastheer van poule A en B, poule C werd bij VVV in Leidschendam afgewerkt.

In poule A wist SKF in de eerste wedstrijd Taverzo nipt met 3-2 te verslaan, waarna HTC eenvoudig met 5-0 opzij werd gezet. Taverzo had met een ruime overwinning op HTC nog uitzicht om als beste nummer 2 door te gaan naar de Final Four, maar HTC ging er in die partij met een 3-2 winst vandoor.

In poule B was het ongemeen spannend. Alle 3 de wedstrijden tussen Red Stars (V), ONI en Alenxandria'66 eindigden in 3-2. Daarbij eindigde Alexandria'66 in beide partijen aan de goede kant van de score, waardoor de groepswinst een feit was. Om plek twee wist Red Stars (V) ONI af te troeven.

VVV dacht zich met een klinkende 5-0 overwinning op DHC in de eerste wedstrijd een goede uitgangspositie voor groepswinst te hebben verschaft, maar ook Middelburg boekte vervolgens een ruime overwinning op de ploeg uit Delft: 4-1. In een onderling duel was het Middelburg dat een 3-2 overwinning wist te behalen, maar ook VVV plaatste zich als beste nummer 2 voor de Final Four.