08 mei 2017

Shuo Han Men en Collin Jager Nederlands kampioen jeugd

Zondag 7 mei stond de Jan Massinkhal in Nijmegen volledig in het teken van het Nederlands Jeugd Kampioenschap A. In vier leeftijdscategorieën werd gestreden om de titels in het enkel- dubbelspel. Gedurende de dag zorgden een aantal verrassende uitslagen voor verrassende kampioenen.

Shuo Han Men maakt favorietenrol waar
Tweedejaars junior Shuo Han Men van Midstars maakte haar favorietenrol waar door zowel in het enkelspel als dubbelspel de nationale titel te veroveren. Na vier maal winst in de poulefase won de speelster achtereen volgens van Yoeke Gunsing (3-0), Heleen Hop (3-0) en in de finale van Rachel Gerarts (11-6 11-8 11-9). Hiermee weet de speelster het vierde toernooi op rij dit seizoen te winnen: A-toernooi Tilburg, Jeugdmasters, A-toernooi Den Haag en het NJK. In het dubbelspel kwam Shuo Han uit samen met Rachel Gerarts. Het duo won met 3-0 van Jenny Ge/Neha Gupta, met 3-2 van Kim Hergelink/Esmee van Marwijk en in de finale met 3-1 van Vera van Boheemen/Yoeke Gunsing.

Collin Jager verrast met nationale titel
Collin Jager, eredivisiespeler bij Salamanders, verraste iedereen met een titel bij de jongens junioren. Grootste verrassing was zijn overwinning op veelvoudig Nederlands kampioen Roel Bogie in de halve finale (3-1). Tegenstander in de finale was Thomas Baart die in de halve finale in vier games van Nolan Schultz wist te winnen. In de finale ging het lange tijd gelijk op maar was het Collin die aan het langste eind trok: 9-11 12-10 11-6 15-13. De titel in het dubbelspel was voor het duo Nolan Schultz/Ruan Greyling, zij waren in de finale te sterk voor het duo Collin Jager/Roel Bogie.

Emine Ernst en Mick de Vette pakken titels bij de kadetten
De als eerste geplaatste Emine Ernst en nummer 3/4 bij de jongens Mick de Vette wisten beslag te leggen op de titels bij de kadetten. Mick de Vette was in de finale na een 0-2 achterstand in vijf games te sterk voor Leroy Heemskerk, die eerder in de halve finale van Lode Hulshof (nummer 1 van de plaatsingslijst) wist te winnen. Emine Ernst was in de finale eveneens in vijf games te sterk voor Karlijn van Lierop. Op weg naar de finale won de speelster van VTV (N) eerder van Evi ten Have en Emma van der Zanden. Karlijn van Lierop was in de halve finale in drie games te sterk voor Vicky Schijven.

Bij de jongens kadetten was de titel in het dubbelspel voor Tim Gras en Floris zur Muhlen. Het duo was in de finale met drie maal 11-7 te sterk voor Lode Hulshof en Mick de Vette. De titel bij de meisjes kadetten was voor het duo Emine Ernst/Dobrila Jorguseska. In de finale waren zij in vier games te sterk voor Karlijn van Lierop en Emma van der Zanden.

Kas van Oost wederom kampioen bij pupillen, Anna Peters pakt de titel bij de meisjes
Favoriet en nummer één van de plaatsingslijst Kas van Oost wist de verwachtingen waar te maken en wist wederom Nederlands kampioen te worden bij de pupillen. Op weg naar de finale won Kas van clubgenot Jim Hendrix (3-0) en Milo de Boer (3-1). In de finale stond de speler van Westa tegenover Jonathan Claus die in de halve finale van Gabrielius Camara wist te winnen. Met 14-12 11-9 9-11 11-9 was Kas van Oost te sterk voor Jonathan Claus. Eerder won de jonge speler ook al de titel in het dubbelspel met Gabrielius Camara. In de finale was het duo in vier games te sterk voor Milo de Boer en Jonathan Claus.

Ook de nummer één van de plaatsingslijst bij de meisjes pupillen ging er met de titel vandoor. Anna Peters won in het hoofdtoernooi achtereenvolgens van Fleur Hoogeveen (3-0) en Liecke Greven (3-0) om de finale te bereiken. In de finale stond de speelster tegenover Anna van Bolderen die eerder van Anya Cao (3-1) en Anouk van den Boom (3-2) won. In de finale verloor Anna Peters wederom geen enkele game en met 11-9 11-6 en 11-6 mocht zij zich Nederlands kampioen noemen. Eerder verloor Anna Peters samen met Anne van Bolderen in de finale van het dubbelspel. Daar was het duo Liecke Greven/Fleur Hoogeveen met 3-1 te sterk.

Titelfavorieten pakken titels bij welpen
Yakup Yildizlar wist als nummer één geplaatst bij de jongens welpen de titel te veroveren. In de hoofdronde was de speler te sterk voor Robin Vos en Koen Houtgast. In de finale won de speler in drie games van Brent de Ronde, van wie hij eerder op de dag in de poulefase nog met 2-3 verloor. Ook in de dubbel was er de titel voor Yakub, met Robin Vos wonnen zij in de finale met 3-0 van Brent de Ronde en Stijn Stellaard.

Tanya Misconi veroverde de titel bij de meisjes welpen. De speelster bleef de hele dag ongeslagen en won in de finale met 3-1 van Marijn Schipper, die eerder in de halve finale van de nummer twee van de plaatsingslijst Lynn Schijven wist te winnen. In het dubbelspel was de titel bij de meisjes welpen voor Dido Giesen en Marijn Schipper, zij waren in finale met 3-2 te sterk voor Iris Leskens en Tess Stroeve.

De volledige uitslagen van het NJK A zijn terug te vinden op Toernooi.nl. 

NJK