20 maart 2017

Shuo Han Men en Arjan Huiden winnen A-toernooi Den Haag 2017

Tijdens het tweede A-toernooi van het seizoen 2016/2017 waren het wederom Shuo Han Men en Arjan Huiden die beslag wisten te leggen op de titels bij de junioren.

Shuo Han Men wist redelijk eenvoudig haar derde titel van het seizoen, na het A-toernooi in Tilburg en de Jeugdmasters, op haar naam te schrijven. Op weg naar de titel versloeg de speelster van Midstars Chimène Loesberg, Kim Hergelink, Yoeke Gunsing en Vera van Boheemen (herhaling finale in Tilburg). De derde plaats is voor Rachel Gerarts die in de wedstrijd om plaats 3 en 4 Yoeke Gunsing wist te verslaan.

Arjan Huiden pakte zijn tweede titel van het seizoen door in de finale Thomas Baart te verslaan. Eerder op de dag won Huiden al van Sander van Buul, Ruan Greyling en Nolan Schultz. Max Romeijn wist de derde plaats te bemachtigen door van Nolan Schultz te winnen in de wedstrijd om plaats 3 en 4.

De titel ging bij de meisjes cadetten na een spannende finale naar Emine Ernst. In vijf games was zij uiteindelijk te sterk voor Dobrila Jorguseska. Eerder op de dag won Emine Ernst als van Celine de Jong, Iris de Bie en Emma van der Zanden. De derde plaats bij de cadetten waas voor Karlijn van Lierop die in vijf games van Vicky Schijven won.

Winnaar bij de jongens cadetten is Lode Hulshof. De speler was na Barry Berben en Quinten Broekhof in de finale te sterk voor Jelle Moris. Mick de Vette legde beslag op de derde plaats door van Barry Berben te winnen in de strijd om plaats 3 en 4.

Bij de meisjes pupillen begon de dag in twee poules (van 6 en 7 spelers).  Anna Peters en Fleur Hoogeveen waren de besten in de poules en stonden in de finale tegenover elkaar. In de finale was het Anna Peters die de zege binnen haalde. Xijin Zheng maakt het podium compleet met winst op Anne van Bolderen.

Gabrielius Camara stond op het hoogste podium bij de jongens pupillen, in de finale was hij te sterk voor Jonathan Claus. Eerder won Camara al van Jeffrey Valckenborgh, Merlijn Brands en Remi Chambet-Weil. Derde plaats was voor Remi Chambet-Weil die te sterk was voor Milo de Boer.

In de jongste categorie was bij de meisjes de titel voor Lynn Schijven. In een 5-kamp was de speelster te sterk voor Dido Giesen (nummer 2) en Tess Stroeve (nummer 3). Bij de jongens was de titel voor Ivan Kahn. Na de eerste plaats in poule A was hij in de finale te sterk voor de winnaar van de andere poule Koen Houtgast. Plaats drie was voor Yakub Yildizlar die in de strijd om plaats 3 en 4 van Brent Ronde won.

Foto © Theo Bense