24 juni 2019

SDO Hillegom investeert in trainers

SDO Hillegom heeft eind vorig jaar het initiatief genomen om meerdere trainers op te leiden bij club. En met succes: afgelopen zondag vonden de praktijkexamens Tafeltennistrainer 2 plaats van 7 deelnemers van deze opleiding. 

Voorzitter Tim Blom en supervrijwilliger Erica Vlaar legden samen de contacten in hun regio en kwamen in korte tijd tot een mooie groep deelnemers van verschillende clubs. Het merendeel is van SDO, maar ook HBC leverde er twee. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat Jeroen Kuit en Mark Mulder (ja van MJ Tafeltennis) hier min of meer begonnen zijn met het professionaliseren van de sport. Zij hebben ook geholpen in de begeleiding van een groot aantal deelnemers. Overigens heeft Koos Kuiper deze voornamelijk zeer jonge trainers opgeleid tijdens zijn altijd boeiende workshops. 

Op de foto zie je v.l.n.r. achter: Hoofd Opleidingen Michiel de Korte, Jesper Jansen, Erik Peters, Danny van der Munnik, Joris Carpay en beoordelaar Phil Quik. Voor: Chantal de Haas, Rijk Marttin en Rosely Wijnands. Proficiat allemaal!

Met dit voorbeeld daagt de Nederlandse Tafeltennisbond andere verenigingen uit om ook het initiatief te nemen en in te zetten op het zelf opleiden van trainers voor de club. Neem contact met ons op via opleidingen@tafeltennis.nl voor advies!