06 juli 2018

PingPongbaas voor verenigingen

De PingPongbaas app (testversie) is live. Maar wat kan je daar als Vereniging nu mee? Lees eerst nog even het bericht over de lancering en download de app (iOS; Android volgt).

Leden: ambassadeurs
Alle tafeltennissers zijn ambassadeurs van onze sport en kunnen de sport én de app promoten bij alle pingpongers. Informeer daarom al je leden over pingpongbaas (bijvoorbeeld met het eerdere bericht), vraag ze de app te downloaden en te promoten in hun eigen netwerk van (mogelijke) pingpongers. Denk aan collega’s, familie, vrienden, buren of campinggasten. En vraag ze om de tafels in hum omgeving te registreren op het platform.
Kortom: Treed op als ambassadeur en breng samen de tafeltennis- (en pingpong)community in beeld!
 
Verenigingen: registreer alle tafels
We gaan op zoek naar de PingPongbaas van Nederland, maar we willen deze bazen ook laten weten waar ze allemaal kunnen spelen. En dit kan ook bij de vereniging zijn. Als je een tafel registreert dan zorgen wij dat deze zichtbaar wordt in de app en op de website, zodat je meer en nieuwe tafeltennissers naar de club krijgt. Daarnaast ontvangt de club een startpakket om dit platform en daarmee de tafeltennissport en de club te promoten. Dit bestaat onder andere uit een QR-Code voor op de tafels. 
 
We kennen drie soorten tafels in de app:
1. Verenigingstafels
2. Buitentafels
3. Bedrijfstafels
 
Verenigingstafels
Registreer de clublocatie op www.pingpongbaas.nl zodat leden hier met en tegen elkaar kunnen spelen. Denk na over het beschikbaar stellen (tegen betaling) van tafels aan de gebruikers van de app (niet-leden). Kom zo in contact met andere spelers en werk aan andere verdienmodellen dan het traditionele lidmaatschap.
Door de clublocatie te registreren worden de tafel(s) zichtbaar in de Pingpongbaas app. De vereniging ontvangt na registratie een informatiepakket met QR-code-stickers om op de tafels te plakken. Vervolgens:
 
Kunnen bestaande leden de app gebruiken om onderlinge ranglijsten te maken en bijvoorbeeld ‘baas van de tafel’, ‘baas van de club’ of ‘baas van de maand’ te worden. 
Hebben pingpongers (niet-leden) als de club dat wil,  de mogelijkheid om een tafel te reserveren (huren) op door de club vastgestelde momenten. In een latere versie van de app zal een betaalmodule toegevoegd worden. In de eerste versie geschiedt betaling ter plaatse. De verenging kan zelf de tafelprijs bepalen.
 
Buitentafels
Help mee om alle buitentafels in beeld te krijgen. Tafels in jouw stad, dorp of gemeente, in parken, op schoolpleinen etc. Registreer de tafels en plak de QR codes op de tafels. Krijg vervolgens inzicht in het speelgedrag op de tafel en kom in contact met de spelers.
 
Bedrijfstafels
Ben je bekend met bedrijven waar een tafel staat en heb je contact: informeer ze over de app en vraag ze ook hun tafels te registreren. Of kijk welke bedrijfstafels al in jouw regio zijn geregistreerd en kom zo in contact met nieuwe doelgroepen.