04 februari 2019

Peter Kopetzky en Maurits van de Loo voltooien opleiding Scheidsrechter 3

Maurits van de Loo en Peter Kopetzky hebben afgelopen weekend de opleiding 'Scheidsrechter 3' gevolgd én succesvol afgerond. Het duo voltooide de cursus in Assen, waar de halve finales van de NJM werden gespeeld.

Kopetzky en Van de Loo hadden zich namens hun verenigingen aangemeld om deel te nemen aan de opleiding, zodat hun eredivisieclubs (respectievelijk Taverzo en SKF) korting krijgen op de scheidsrechtersbijdrage als zij ingezet worden als ‘verenigingsscheidsrechter’. De opleiding stond onder leiding van Ina Wiekart en Robert van den Einde en bestond uit het arbitreren van wedstrijden tijdens het toernooi in Assen en het behalen van een spelregeltoets.

Tussen de wedstrijden door kregen de deelnemers feedback van de opleiders op hun optreden en werkten zij aan de aandachtspunten die daaruit voortkwamen. Aan het einde van de dag kreeg zowel Van de Loo als Kopetzky goed nieuws: ze slaagden voor de opleiding Scheidsrechter 3 en ontvingen een diploma. Zij zullen dan ook spoedig ingezet worden in de competitie!

Volgende opleidingsdagen
Ook meedoen aan de opleiding Scheidsrechter 3? Dat kan! Deze opleiding is competentiegericht, maatgericht toegespitst op de individuele kandidaat, en bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Met een achtergrond in het tafeltennis is het mogelijk om in één dag het diploma te behalen. Er zijn vaste evenementen in het wedstrijdseizoen gekozen voor deze boeiende opleiding. De volgende evenementen zijn vastgesteld als opleidingsdagen voor de SR3:

Finale Jeugd Meerkampen, meestal eerste weekend juni
A-Jeugd Ranglijsttoernooien meestal in november en maart,

Bekijk alle informatie over de opleiding