06 maart 2019

Opleiding Tafeltennistrainer 2 van start in Groningen

De opleiding Tafeltennistrainer 2 gaat zondag 10 maart van start in Groningen. Onder leiding van Thomas Groenevelt begint de opleiding zondag bij GTTC met negen deelnemers. 
 
De planning is dat zij voor de zomer hun diploma gaan halen. Thomas vindt opleiden belangrijk en dat is zichtbaar doordat hij ook bestuurslid is van de Vereniging van Tafeltennistrainers (VVTT), waarbij hij nauw betrokken is bij het trainerscongres. In december 2014 heeft hij het diploma Tafeltennistrainer-4 gehaald. Hij heeft meerdere jeugdspelers individueel begeleid en getraind en ook verscheidene jaren training gegeven bij studentenvereniging Idéfix in Groningen.
 
 
Tafeltennistrainer 2
Tafeltennistrainer 2 is een echte trainersopleiding. Er wordt opgeleid tot trainer, met name jeugdtrainer. Men leert hier onder andere basiszaken over pedagogiek, didactiek, leiding geven en het voorbereiden en zelfstandig geven van trainingen of delen daarvan. Daarnaast worden natuurlijk ook de basistechnieken en -tactieken in het tafeltennis geleerd.
 
Helaas is het niet gelukt om de periode van uitstel nog kandidaten te vinden voor de opleiding Tafeltennistrainer 2 in Venray. Hopelijk is er komend jaar een opleiding in de buurt. Daarnaast is de Nederlandse Tafeltennisbond van plan om bepaalde trainers bij enkele verenigingen op te gaan leiden, zodat zij bij hun eigen club enkele deelnemers kunnen opleiden.