08 mei 2018

Nederlandse Tafeltennisbond met de Cruyff Foundation op de Supportbeurs!

De Nederlandse Tafeltennisbond is van 30 tot en met 2 juni aanwezig op de Supportbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het evenement zal de Tafeltennisbond enkele clinics geven aan belangstellenden.

Iedereen moet kunnen sporten. Dus ook iedereen met een beperking! Beweging zorgt dat je fitter wordt, maar het is ook goed voor je sociale ontwikkeling. De Johan Cruyff Foundation zet in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation het mobiele Cruyff Court in als podium voor aangepast sporten tijdens Support 2018. Bezoekers kunnen op het Cruyff Court meedoen aan de sport clinics van rolstoelrugby, tafeltennis, rolstoelhockey, framevoetbal, boccia, rolstoeltennis, rolstoelbasketbal, badminton, zitvolleybal én rolstoelschermen. Ben jij op de Supportbeurs te vinden en wil jij weten welke sport goed bij jou past? Doe mee aan één van onze clinics! De sportclinics op het mobiele Cruyff Court zijn een initiatief van de Cruyff Foundation en de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland, de Nederlandse Basketballbond, Nederlandse Tafeltennisbond, Badmintonbond, Nevobo, de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Zo brengen wij samen jeugd vooruit door beweging. 
 
Tafeltennisclinic
De Nederlandse Tafeltennisbond zal hier ook sportclinics geven. Onze sport is laagdrempelig en door iedereen te beoefenen. De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Een belangrijke kern van onze sport is plezier en zelfvertrouwen. De samenwerking met de Cruyff Foundation biedt de NTTB kansen om dit te ontwikkelen, juist ook voor kinderen en jongeren met een beperking. We willen de bezoekers van de Supportbeurs dit laten ervaren en daarom dragen we graag ons steentje bij aan de invulling van het programma. 
 
Support 2018
Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking. – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Het vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. Er worden 17.000 bezoekers verwacht.