14 maart 2018

Nederlanders winnen allemaal op eerste dag van Challenge Polish Open

Rianne van Duin, Kim Vermaas, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder vertegenwoordigen Nederland deze week tijdens de Challenge Polish Open. Gisteren speelde het viertal de eerste wedstrijden.

Kim Vermaas boekte dubbel succes: in de groepsfase versloeg ze de Russische Daria Shadrina met 4-2 en met diezelfde cijfers versloeg ze ook Ziyi Zhao uit gastland Polen.
De andere Nederlandse speelster Rianne van Duin begon de groepsfase met een nipte 4-3 zege op zege Nataliya Sladkova uit Kazachstan en moest later op de dag haar meerdere erkennen in de Engelse Tin-Tin Ho.
 Ze verloor met 4-0.

Dan de mannen: Laurens Tromer was veel sterker dan Owen Cathcart uit Ierland. Hij won overtuigend met 4-0. Ewout Oostwouder verloor van Hibiki Tazoe uit Japan met 2-4 maar boekte ook succes. De Pool Piotr Cyrnek werd met 4-2 opzij gezet door de international.

Vandaag (woensdag) gaat het toernooi verder in Spala en komen de Nederlanders weer in actie. Dan staan er behalve enkelwedstrijden ook dubbels op het programma. Het toernooi in Polen duurt nog tot en met zaterdag.