14 juli 2017

Nederlanders beginnen sterk aan EJK

De Nederlandse teams in Portugal zijn goed begonnen aan het EJK. De meisjes junioren en cadetten wisten beide wedstrijden eenvoudig te winnen, de jongens cadetten verloren de eerste wedstrijd nipt, waarna ze de tweede wedstrijd wel wisten te winnen.

De meisjes junioren verloren tijdens de eerste dag geen enkele game. Van zowel Schotland als Armenië werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Op de tweede dag van het EJK staan voor de junioren de laatste twee poulewedstrijden tegen Tsjechië en Luxemburg op het programma.

Net als de junioren wisten ook de meisjes cadetten tweemaal eenvoudig te winnen. Het team van bondscoach Mirjam Hooman won zonder puntverlies van zowel Finland als Ierland. De overige twee poulewedstrijden tegen Italië en Luxemburg worden op zaterdag (dag 2) gespeeld.

De jongens cadetten begonnen het toernooi met een nipt 2-3 verlies tegen Wit-Rusland. In de tweede wedstrijd met dezelfde cijfers nipt van Griekenland gewonnen. De jongens hebben nog één poulewedstrijd op de tweede dag tegen Armenië.

Alle uitslagen en schema’s van de Nederlandse teams zijn terug te vinden op www.nttb.nl/ejk-2017

EJK