14 mei 2019

Mirjam Kloppenburg nieuwe medewerker Opleidingen

Mirjam Kloppenburg is sinds mei als nieuwe medewerker Opleidingen werkzaam bij de Nederlandse Tafeltennisbond. De voormalig-international van het Nederlandse team gaat één dag in de week Hoofd Opleidingen Michiel de Korte ondersteunen. Ze vertelt over haar rijke tafeltennisverleden en haar nieuwe rol op het Bondsbureau.

"Op 11 jarige leeftijd begon ik, samen met mijn neef Edwin Rensen, met tafeltennis. Het virus kreeg me al snel te pakken en een mooie carrière volgde. Van mijn 13de tot mijn 30ste jaar speelde ik voor het Nederlandse Team. Eerst in het Nederlands jeugdteam waar Ellen Bakker en ik de Europese Finale van het Landentoernooi haalden, maar daarin helaas verloren van Rusland.
Op 14 jarige leeftijd mocht ik naast Bettine Vriesekoop ook deel uit maken van het Nederlandse Damesteam. Onze beste teamprestatie was tot 2 maal toe 3de van de Wereld te worden en 1 maal 2de van Europa. Aan de Olympische Spelen heb ik 3 keer deelgenomen waarbij de kwartfinale dubbel het hoogst haalbare was."
 
Europese Top 12
"Mijn individuele beste prestatie was het winnen van de Europese Top 12 in Den Bosch in een uitverkochte Maaspoorthal. Voor het eerst had ik daar Frits Kantebeen bij me als mijn persoonlijke coach.
Na mijn actieve carrière kwamen twee kinderen, Kai en Kim. Toen zij wat ouder waren, ging ik training geven. Eerst bij de club in Nieuwegein, waarbij Vera van Boheemen een groot talent bleek. Ook was er een mooie uitdaging voor me weggelegd voor de beginjaren van Emine Ernst. Later kwam ik in dienst bij de NTTB en vervulde ik de functie jeugdbondscoach bij de meisjes kadetten en was ik CTO trainster op Papendal voor de meisjes."
 
Bondsbureau
"Na een korte tafeltennisstop, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kan en ben ik terechtgekomen op het Bondsbureau van de NTTB. Daar mag ik ondersteuning geven aan de portefeuille Opleidingen. Daar wacht me weer een mooie nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb."