19 oktober 2018

In Memoriam Toine van Otterdijk

Het trieste nieuws heeft ons bereikt dat Toine van Otterdijk op 100-jarige leeftijd is overleden op 13 oktober in Eindhoven. Van Otterdijk heeft veel betekend voor de Nederlandse Tafeltennisbond.

Op de bondsraad van zondag 5 september 1954 werd Toine benoemd in het Hoofdbestuur. Hij kreeg de functie ‘commissaris reglementen’. Toine heeft deze functie bekleed gedurende zijn hele HB-periode. In seizoen 1962-`1963 was Toine nog wel HB-lid, hoewel hij zijn functie in sept 1963 had neergelegd. Reden: hij kon de HB-vergaderingen op zaterdag niet meer bijwonen! 

Rene van Dijk, archivaris van de NTTB, had een goede band met Toine. “In het Brabantse heb ik veel contact gehad met Toine, die jarenlang voorzitter van de afdeling Brabant was. Later kwam ik erachter dat hij al daarvoor lid van het hoofdbestuur was geweest. Toine was een rustige statige prettige man die wel enigszins afstandelijk overkwam maar waar toch goed mee te communiceren was. Hij heeft jarenlang contact gehad met Ad Poulissen, oud-voorzitter van de NTTB, die via hem waarschijnlijk in het tafeltennis terecht is gekomen vanuit hun vereniging PSV in Eindhoven.”

Van Otterdijk was lid van het Hoofdbestuur vanaf seizoen 1954-1955 tot en met het seizoen 1962-1963, vanaf 12 september 1964 was hij lid van verdienste van de NTTB. De Nederlandse Tafeltennisbond wenst familie en vrienden veel sterkte toe.