16 juli 2017

Meisje cadetten in de race voor plek in eerste divisie EJK

De derde dag van het EJK stond in het teken van de kansen om plaatsing voor de eerste divisie af te dwingen. Zowel de meisjes junioren als cadetten hadden in een play-off wedstrijd directe promotie kansen. Voor de jongens cadetten wordt ook in het vervolg een poulefase gespeeld.

De meisjes cadetten zijn nog steeds in de race voor promotie naar de eerste divisie. Zondagochtend ging de play-off wedstrijden om directe promotie tegen Wit-Rusland met 0-3 verloren. Echter hebben Karlijn van Lierop, Emine Ernst, Emma van der Zanden en Dobrila Jorguseska nog kans op promotie in de strijd om plaats 17 t/m 20. In de eerste wedstrijd in deze strijd werd overtuigend met 3-0 van Zweden gewonnen. Tweede tegenstander is op maandagochtend Spanje.

Het meisjes junioren team maakt geen kans meer op promotie naar de eerste divisie. De play-off wedstrijd tegen Duitsland ging met 0-3 verloren, waarna ook met 0-3 van Oekraïne werd verloren. Yoeke Gunsing, Vera van Boheemen, Rachel Gerarts en Heleen Hop spelen nu verder om de plaatsen 21 t/m 24. Tegenstander op maandagochtend is Griekenland.

De jongens cadetten spelen na een tweede plaats in de eerste poulefase in een poule van drie voor de kans om te promoveren naar de eerste divisie. De poulewinnaars in de tweede fase plaatsen zich voor de alles bepalende play-off wedstrijden. De jongens cadetten verloren de eerste wedstrijd tegen Roemenië. Op maandag staat de wedstrijden tegen Litouwen op het programma. Mocht het team deze wedstrijd ruim winnen, dan is er nog een kans als Litouwen van de Roemenen weet te winnen.

Foto ETTU/Henk Hommes

EJK