06 maart 2018

Meester Spigtschool uit Hoogkarspel wint finale van Table Stars the Battle

De Meester Spigtschool uit Hoogkarspel heeft tijdens het NK 2018 bij Landstede in Zwolle de landelijke finale van Table Stars the Battle gewonnen. In totaal deden 72 kinderen mee aan de landelijke finale. Samen met hun 34 begeleiders en 100 meegereisde supporters hebben zij een fantastische dag beleefd, vol tafeltennis en spektakel! Een verslag van het leuke evenement.

 
Omstreeks 09.00 uur arriveerden de eerste deelnemers. Bij binnenkomst ontving iedere deelnemer een goodiebag met daarin leuke attributen en een gaaf cadeau: Het Table Stars the Battle T-shirt, gesponsord door TT-sport. Om 10.00 was iedereen aanwezig en ging het evenement van start. 
 
Na een korte uitleg van de toernooiorganisator Sven Groot begon de ochtend sportief met een warming-up, gegeven door de heren Jeroen en Mark, van MJ Tafeltennis. In wedstrijdronde 1 streed iedereen in 4 of 5 kampjes tegen elkaar. De studenten van het Graafschap college waren ook dit jaar weer aanwezig om de wedstrijden in goede banen te leiden. De Tafeltennisbond is ontzettend dankbaar voor hun bijdrage aan dit fantastische evenement! 
 
Veel enthousiasme
​Nadat iedereen een hapje had gegeten en een kijkje had genomen in de grote hal bij het NK Tafeltennis, gingen de deelnemers met veel enthousiasme weer achter de tafel staan. Alle nummers 1 en 2 uit ronde een zaten nu bij elkaar in de poule en streden tegen elkaar voor een plek bij de laatste vier en dus de kans op de titel. Het niveau zat dicht op elkaar en na het tellen van games plaatsten vier teams zich voor de finale. De Mr Spigtschool uit Hoogkarspel, de St Paschalisschool uit Den Haag, de St Paschalisschool, uit Den Haag en De Holtenbroek uit Vries.
 
Spectaculaire demonstratie
Vlak na ronde 2 verzamelden alle deelnemers zich bij de mannen van MJ Tafeltennis; Mark & Jeroen. Ook dit jaar verzorgden zij weer een spectaculaire demonstratie met weergaloze trucs. Ze speelden onder meer tafeltennis met 5 ballen, met een kruk, met een koekenpan, met mini-batjes en mini-balletjes. Ieder jaar blijven ze de kinderen verbazen met hun grappige en magische demonstraties. Jeroen & Mark bedankt!
 
In de 3e en tevens laatste wedstrijdronde van de dag maakten 4 schoolteams met elkaar uit wie de winnaar van Table Stars the Battle 2018 ging worden. Het niveau was hoog. Er werd geserveerd met effect, er werden ballen met topspin geslagen en sommige kinderen doken zelfs succesvol naar de grond om ballen nog te kunnen terugslaan. De finale was erg spannend! Uiteindelijk won de Meester. Spigtschool uit Hoogkarspel de finale, zij mogen zich een jaar lang best tafeltennissende basisschool van Nederland noemen. Van harte gefeliciteerd!
Bekijk hier het filmpje van de demonstratie van MJ Tafeltennis.
 
De volledige uitslag is hier te bekijken.