27 september 2017

Marthijn van der Wal coördinator Sportparticipatie

Marthijn van der Wal is half augustus gestart als coördinator Sportparticipatie. Voor velen zal hij geen onbekend gezicht zijn. Zijn vorige baan was eventmanager bij Landstede Sportcentrum, waar niet toevallig het NK Tafeltennis wordt gespeeld. 

Maar hij loopt al veel langer rond in Tafeltennisland. Marthijn is sinds 1995 lid bij Smash ’70. In het najaar van 2015 speelde hij zijn voorlopig laatste competitiewedstrijd in de promotieklasse op Afdelingsniveau. 

We leggen Marthijn 10 dilemma’s voor. Hij moet een keuze maken. Daarna mag hij zijn keuzes nog toelichten of nuanceren.

  1. Landstede Sportcentrum of de Arena?

Landstede. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor binnensporten (al is de Arena dat soms ook….). Daarnaast is het Landstede Sportcentrum één van de mooiste, misschien wel de mooiste, sportcentra die ons land te bieden heeft. Na 7 jaar daar gewerkt te hebben voelt dit nog steeds als mijn tweede thuis.

  1. Meer leden of meer subsidie?

Meer leden! Voor de continuïteit en bestaansrecht van onze bond zijn we gebaat bij meer leden, in welke vorm dan ook. Ons beleidsplan geeft nu genoeg ruimte en mogelijkheden om de schakel naar ‘Ping-Pong-land’ te gaan ontwikkelen. Een schakel die we nu missen tussen de huidige verenigingsstructuur en de potentiele ‘ping-ponger’.

  1. Basketbal of Volleybal?

Basketbal. De snelheid, intensiviteit, fysieke component en variatie aan spelmomenten maakt dat je als kijker constant scherp dient te zijn. Er gebeurt constant iets.

  1. Zelf spelen of Coachen?

Coachen. Het zit in de aard van het beestje om de ontwikkeling van een ander te stimuleren en te laten floreren.

  1. Hattem of Zwolle?

Hattem uiteraard. Het rustige en prachtige Hanzestadje aan de rand van de Veluwe, met de faciliteiten van de stad Zwolle op 10 minuten afstand. Kan niet beter.

  1. A12 of A28?

A12. A28 is een drama. Dat wist ik al, maar de afgelopen 8 weken is mijn beeld daarin niet veranderd. De A12 is dan een verademing met de 3 of zelfs 4-baans wegen.

  1. Tafeltennis of PingPong?

Tafeltennis

  1. Mountainbike of Racefiets?

Mountainbike. Afwisseling, grenzen opzoeken en explosiviteit maken dat ik af en toe weer op de fiets stap.

  1. Verenigingslid of individueel lidmaatschap?

Verenigingslid. Iets te kunnen betekenen voor je club geeft enorm veel voldoening.

  1. Zoon of dochter?

Zoon

Welke keuzes wil je nog toelichten of nuanceren?

Ping-Pong en individueel lidmaatschap. Deze zijn grotendeels aan elkaar verbonden en vormen een belangrijke pijler binnen onze NTTB structuur. Het sportlandschap verandert, het is aan ons om daarmee om te gaan en kansen die deze verandering bieden heeft aan te grijpen. Het vraagt alleen een andere mindset van ons allemaal (lees: de landelijke NTTB samen met de afdelingen en de verenigingsbestuurders).

Een dochter was ook heel welkom geweest, al is een zoon die veel van z’n papa wegheeft natuurlijk erg bijzonder!